Situaţia paradoxală cu amendarea şoferilor din Chişinău în ciuda unui indicator de parcare, a ajuns în vizorul primarului

9 Noiembrie 2021, 10:02
Redacţia PiataAuto.md
Zilele trecute, în mediul online din Moldova, a ieşit la iveală o situaţie paradoxală, aproape incredibilă. Olga Țăpordei, o cunoscută persoană publică din Moldova, a relatat că s-a pomenit cu un echipaj de poliţie în preajma maşinii sale, parcate pe strada Mihai Eminescu din capitală, care era pregătit să-i emită o amendă pentru parcare neregulamentară, deşi în acea zonă există un indicator de parcare, cu instrucţiune despre modul de parcare în următorii 70 metri.
La revolta şoferiţei, poliţiştii i-ar fi dat o explicaţie halucinantă, prin care i-au spus că acel semn ar fi fost instalat ilegal, de fapt, motiv din care şi parcarea ei e ilegală şi urmează a fi amendată. Această explicaţie, însă, contravine oricărui principiul legal, or, şoferul nu are cum să verifice autorizaţiile indicatoarelor din oraş, şi nu e obligat s-o facă. Atât timp cât există un indicator, el are tot dreptul să se ghideze după acel indicator. Iar poliţia nu are decât să facă demersurile necesare pentru scoaterea lui, dacă îl consideră ilegal, şi abia după scoaterea indicatorului poate veni şi amenda pe cineva. Olga Țăpordei ştie acest lucru, dar a preferat atunci să economisească timp şi a acceptat amenda, deşi în seara aceleiaşi zile, la fel de revoltată, a relatat totul pe reţelele sociale.
Foto: Olga Țăpordei

Acum această situaţie paradoxală a ajuns în vizorul primarului de Chişinău, Ion Ceban, care s-a arătat nedumerit de această manieră de lucru a poliţiei. Acesta a solicitat o inventariere completă a indicatoarelor de circulaţie, cu scoaterea celor neconforme şi instalarea celor ce ar trebui să fie prezente, dar lipsesc, menţionând că o asemenea situaţie, în care şoferii sunt amendaţi pentru că un indicator ar fi instalat autorizat, constituie o ilegalitate faţă de şoferi, care nu poate fi tolerată. Primarul a menţionat că şoferii nu trebuie să ghicească dacă un indicator e instalat legal sau nu.
Între timp, semnul buclucaş de pe strada 31 august a fost scos, iar în acea zonă parcarea a devenit oficial ilegală.
1
1,505
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!