Şoferii din Moldova nu vor mai fi obligaţi să deţină permisul de conducere asupra lor

24 Noiembrie 2021, 18:27
Redacţia PiataAuto.md
Şoferii din Republica Moldova nu vor mai fi obligaţi să deţină neapărat asupra lor permisul de conducere, dacă deţin un permis valabil. Cu alte cuvinte prezenţa la purtător a actului din plastic nu va fi necesară, întrucât poliţiştii vor putea verifica existenţa permisului de conducere şi valabilitatea lui în sistemul electronic naţional.
Această verificare putea fi făcută şi până acum, dar regulamentul de circulaţie rutieră stipula obligativitatea ca şoferii să deţină la ei permisul când se află în trafic, lipsa lui presupunând amendă, iar în cazul când nu exista un alt şofer care ar fi putut prelua conducerea automobilului — şi ridicarea acestuia la parcarea specială cu plată. Astăzi, însă, guvernul a înaintat propunerea de modificare a legii nr. 131/2007 privind siguranţa traficului rutier, iar purtarea permisului devine neobligatorie pe teritoriul Moldovei, de către cetăţenii moldoveni.
Măsura se încadrează într-o intenţie de digitalizare a serviciilor publice şi reducere a numărului de acte necesare pentru condusul unui automobil. Ce părere ai despre noua modificare?
0
12,075
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!