Subaru lansează primul său SUV electric, Solterra, care e un geamăn al recent lansatului model Toyota

11 Noiembrie 2021, 11:22
Redacţia PiataAuto.md
Încă un producător japonez reticent la tranziţia spre electromobilitate lansează un prim model electrice, dezvoltat de la zero. Doar că, de această dată e vorba de un frate geamăn al altui model recent lansat.
Acum două săptămâni, Toyota lansa primul său model electric conceput din start ca electromobil, SUV-ul bZ4X, şi a anunţat din start că noul SUV a fost dezvoltat împreună cu cei de la Subaru, folosind o platformă nouă, dar cu elemente apropiate de platforma modulară TNGA a celor de la Toyota. Prin urmare, e cât se poate de firesc să descoperim azi că noul SUV electric Subaru, pe nume Solterra, e un frate geamăn al Toyotei bZ4X.
Cele două modele sunt foarte apropiate şi ca design, toate proporţiile fiind identice, fiind diferite doar unele elemente de caroserie şi componentele periferice de caroserie, precum barele de protecţie şi blocurile optice.
La fel de similar e şi habitaclul, doar că aici deocamdată nu se anunţă opţiunea unui volan în stil Tesla, fără partea superioară, aşa cum anunţase Toyota.
Şi, întrucât designul e aproape identic, nu ne vom mira să descoperim exact acelaşi substrat tehnic, inclusiv disponibilitatea unei versiuni cu tracţiune integrală şi a uneia cu tracţiune faţă. Cea cu tracţiune faţă va avea un electromotor de 204 CP, cea cu tracţiune integrală — două motoare cu o putere cumulată de 218 CP.
La fel de identică e şi bateria de 71.4 kWh, dar şi cifrele de autonomie de 450-460 km. Însă sunt cifre în ciclu NEDC, încă folosit în Japonia, prin urmare, când modelul va ajunge în Europa şi SUA, cu testări de autonomie mai riguroase, cifra reală ar putea scădea semnificativ.
Subaru promite că noul său SUV electric va ajunge în showroom-uri către mijlocul anului viitor.
0
1,611
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!