Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota lansează Aygo X, cel mai mic SUV al său, cu motor de 1.0 litri şi 72 CP

5 Noiembrie 2021 - 18:58
Redacţia PiataAuto.md
Toyota a lansat azi cel mai mic crossover urban al său, numit Aygo şi derivat din ultra-compacta urbană Aygo. Noul SUV e atât de mic şi atât de minimalist în toate, încât a întins şi mai mult standardele minime care puteau fi acceptate până acum pentru definiţia de SUV.
Acesta doar 3.7 metri lungime, vine doar cu tracţiune pe puntea faţă şi cu bară de torsiune pe spate. Motorul său e unul de doar 1.0 litri, cu 3 cilindri în linie, şi dezvoltă 72 CP şi 93 Nm. Poate fi cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte, sau una automată cu raport continuu variabil. Cu asemenea motor, noua Toyota nu e nici foarte rapidă, accelerând de la 0 la 100 km/h în 15.5-15.6 secunde, în funcţie de cutia de viteze.
În schimb, SUV-ul cântăreşte doar 940 kg, iar asta-l face şi foarte eficient în consum, cu o medie anunţată de 4.7-4.8 litri. Fireşte, noul model mizează mai mult pe o exploatare urbană, cu stil de SUV, nu neapărat şi cu capacităţi foarte avansată de offroad, la care noul model nici nu pretinde. Acesta va miza şi pe mai multe interpretări de design şi opţiuni de personalizare.
Dată fiind simplitatea constructivă şi a ingredientelor sale, noul SUV are toate şansele să aibă şi un preţ extraordinar de accesibil pe piaţa europeană, atunci când va ajunge în showroom-uri, pe parcursul anului 2022.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter