Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un electromobil Kia EV6 a traversat SUA de la est la vest un timp record de mic petrecut la staţiile de încărcare

19 Noiembrie 2021 - 16:28
Redacţia PiataAuto.md
Modelul electric coreean Kia EV6 a intrat în Cartea Recordurilor Guiness prin traversarea întregului teritoriul al SUA de la est la vest cu cel mai mic timp petrecut la staţiile de încărcare. Pe toată distanţa de traversare, EV6 a acumulat un timp de doar 7 ore, 10 minute şi 01 secunde de conectare la prize, doborând astfel recordul anterior, deţinut de Tesla şi marcat mai mulţi ani în urmă, care era de 12 ore, 48 minute şi 19 secunde. Deci, peste 5 ore şi jumătate diferenţă!
Cum a fost posibilă o asemenea performanţă? Ei bine, Kia a folosit fast-chargere cu o planificare mai minuţioasă, încărcând în zona de mijloc a bateriei, unde viteza de încărcare e cea mai mare. În mediu, o încărcare a durat cam 20 minute, ceea ce înseamnă că pe tot traseul de 2,880.5 mile, sau 4,636 km, s-au făcut cam 21 de încărcări.
Totul sună frumos, dar se pare că cei de la Kia s-au orientat doar să încarce un timp minim, dar nu şi să parcurgă repede distanţa, or, întreaga traversa a SUA le-a luat tocmai 7 zile! Prin urmare, a fost o călătorie lejeră, cu înnoptări la hotel, în timp ce recordul anterior cu o Tesla fusese făcut de nişte entuziaşti care au mers aproape non-stop, doar cu mici pauze în afara încărcărilor. Asta contează, întrucât o baterie solicitată lejer ar putea avea un avantaj la autonomie şi încărcare în faţa uneia care e utilizată zile la rând non-stop. Iar în ultimele zile au apărut informaţii despre alte călătorii similare cu modele mai noi de Tesla, cu rezultate încă neanunţate, aşa că e foarte mare probabilitate ca bucuria acestui record să fie una scurtă pentru Kia.
Oricum, recordul în sine, atins cu o Kia EV6, e unul admirabil şi sugerează un avans imens al staţiilor de încărcare şi al timpilor, pe care e necesar să-i petreacă şoferii de maşini electrice încărcând la staţii.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter