Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un grup de tineri de la un liceu din Chişinău solicită instituirea limitei de 30 km/h la zonele de lângă şcoli

19 Noiembrie 2021 - 10:24
Redacţia PiataAuto.md
Un grup de tineri de la un liceu din Chişinău au ieşit ieri la o scurtă demonstraţie în centrul capitalei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cerând de la autorităţi instituirea limitei de viteză de 30 km/h în apropierea tuturor şcolilor, dar şi în zonele cu risc sporit pentru alţi pietoni vulnerabili.
Tinerii au făcut referinţă la numărul mare de accidente cu implicarea pietonilor, inclusiv a copiilor, din ultimul an şi spun că prin această măsură îşi revendică dreptul la străzi sigure.
În prezent, multe din zonele de străzi din apropierea şcolilor au deja limite de viteză mai mici, de obicei de 30 km/h, care însoţesc indicatoarele ce avertizează despre traversarea uneoi asemenea zone. Problema e că în marea majoritate a cazurilor în Chişinău nu se pun după aia şi indicatoare de anulare a limitei de 30 km/h, iar astfel nimeni nu ştie unde sfârşeşte ea de facto, pentru că teoretic, în asemenea caz, zona sfârşeşte la următoarea intersecţie, care poate fi la sute de metri depărtate. Iar această lipsă la de claritate duce de obice la ignorarea acelei limite după doar câţiva metri de la indicator. Deci, cu adevărat ar fi nevoie de o mai bună marcare şi reglementare a modului în care e organizat traficul în aceste zone cu risc sporit.

Ce părere ai, e nevoie de instituit o limită generală de 30 km/h în proximitatea tuturor şcolilor şi zonelor cu risc sporit?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter