Un şofer de Nissan Altima din SUA a supravieţuit unui accident în care un camion Peterbilt a ajuns peste maşină

19 Noiembrie 2021, 12:17
Redacţia PiataAuto.md
Un accident produs acum câteva zile în orăşelul Mt. Vernon din Washington, SUA, poate fi pus drept exemplu al uneia din cele mai incredibile supravieţuiri, datorată siguranţei pasive a unui automobil.
O şoferiţă îşi conducea maşina sa — un Nissan Altima — pe un pod din oraş în dimineaţa zilei de marţi, 16 noiembrie, Ea a încetinit când şi un camion din faţa sa încetinise, dar, în spatele său, un ditamai camion Peterbilt, n-a reuşit să reacţioneze la timp. Acesta a lovit cu putere Nissan-ul, iar partea din spate a maşinii s-a dovedit a fi foarte moale, mototolindu-se şi creând un soi de rampă pentru imensul camion. În rezultat camionul a ajuns să urce peste maşină, întorcând până şi întreaga punte spate la 180 grade, cu braţele suspensiei în jos şi roţile în sus. Camionul a ajuns să acopere total Nissan-ul, bara sa frontală fiind aproape la nivelul barei frontale a maşinii.
Serviciile de intervenţie au fost chemate imediat şi după cum a relatat pe Twitter unul din poliţiştii care au ajuns la faţa locului, Rocky Oliphant, situaţia părea a fi inevitabil un accident letal, nimeni neaşteptând că poate exista un supravieţuitor în Nissan. Însă forţele de intervenţie au auzit un strigăt de ajutor de sub mormanul de fiare şi au purces imediat la o operaţiune de salvare, începând cu ridicarea camionului cu o macara imensă şi apoi descarcerarea şoferiţei. Iar când au scos-o pe femeie, au descoperit că această era aproape nevătămată, acuzând doar o mică durere de cap şi o durele în zona coastelor. Ea a putut pleca pe propriile picioare, absolut lucidă şi conştientă, dar medicii au ţinut-o oricum o perioadă sub supraveghere.

După cum a declarat ulterior poliţistul ce a intervenit la locul accidentului, acest caz constituie cea mai miraculoasă supravieţuire pe care a văzut-o în întreaga sa carieră de 14 de ani.
0
2,271
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!