Un şofer din Moldova, surprins în trafic cu o poză a numărului de înmatriculare la maşina sa, în loc de plăcuţa propriu-zisă

18 Noiembrie 2021, 09:42
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer din Moldova a dat dovadă de o ingeniozitate inedită, instalându-şi pe Opelul său o poză color, printată, a numărului de înmatriculare, în loc să aibă plăcuţa propriu-zisă acolo. Mai mult ca atât, poza pare să fi fost făcută cu un telefon, de la o distanţă mică din apropiere, astfel încât are şi un efect optic de distorsionare a imaginii. Însă ea a fost printată color şi tăiată , astfel încât să cuprindă întreaga plăcuţă, cu toate cifrele vizibile pe ea şi însemnele vizuale de ţară de pe partea stângă.
Nu e clar de ce şoferul a recurs la acest gest inedit. Am putea suspecta doar faptul că plăcuţa ar fi fost pierdută, sau furată eventual, întrucât au mai fost reţinuţi de poliţie în ultimele zile tineri care furau plăcuţe şi apoi cereau recompense de la proprietari pentru a le înapoia plăcuţele. Dacă şoferul a pierdut plăcuţa, atunci probabil avea în telefon o poză anterioară cu numărul de înmatriculare, pe care a folosit-o acum.
Însă ingeniozitatea acestui şofer, oricât de mult ne-ar face să zâmbim, nu e conformă regulamentului de circulaţie rutieră şi el se poate alege cu amendă şi maşina ridicată la parcarea cu plată, iar dacă plăcuţa lipseşte şi din faţă, atunci poate rămâne fără permisul de conducere. În asemenea cazuri de pierdere sau furt a plăcuţei de înmatriculare, se pot comanda pur şi simplu alte plăcuţe la Agenţia de Servicii Publice, un set de două plăcuţe noi costând în prezent 550 lei.

Sursa foto: Facebook / grupul GBM.Online
0
17,349
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!