(VIDEO) A vrut să frâneze la semaforul roşu, apoi s-a răzgândit şi a trecut: bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău încă e teren pentru încălcări periculoase

17 Noiembrie 2021, 10:45
Redacţia PiataAuto.md
Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, artera cea mai centrală a capitalei, e reparat de câţiva ani buni, fapt care-l face mult mai plăcut pentru traversare. Însă, tot de când a fost reparat, acest bulevard central e în mod constant terenul unor încălcări periculoase, care duc adeseori la accidente grave.
În ultimii ani, am fost martorii la cele mai diverse situaţi pe aici — şoferi care goneau cu până la 200 km/h în orele nocturne, ieşiri pe contrasens, curse ilegale de stradă şi traversări la roşu, finalizate inclusiv cu accidente cu vieţi pierdute. Şi nici măcar acele accidente rezonante n-au reuşit să oprească total încălcările şi situaţiile, periculoase, doar acum două săptămâni la intersecţia cu strada Vasile Alecsandri producându-se un alt accident grav din cauza unei traversări în viteză la roşu.

Ei bine, aseară a fost surprinsă o nouă asemenea situaţie, care ar fi putut duce la o nouă tragedie cu implicarea pietonilor sau a maşinilor de pe strada intersectată. Un vizitator ne-a expediat la redacţie un video cu momentul când el încetineşte la intersecţia cu strada Petru Movilă, semaforul fiind deja roşu, iar alături de el, pe banda dreapta trece în viteză un alt automobil, care frânează un pic înainte de semafor, apoi se răzgândeşte şi accelerează din plin, traversând intersecţia la roşu. Din fericire, calea a fost liberă, pietonii începând a traversa peste câteva secunde. Dar în asemenea cazuri diferenţa dintre ceva ce nu pare grav şi o viaţă pierdută poate fi de doar 1-2 secunde sau de un factor neaşteptat care schimbă radical totul.
Care ar fi soluţia? Probabil camerele video ar fi cea mai simplă şi eficientă soluţie. Poate unele şi cu radar încorporat, or, avem camere cu radar pe multe alte străzi ale Chişinăului, dar nu şi pe cea mai centrală, care e în continuare un teren pentru atât de multe situaţii periculoase.

Vezi mai jos întregul moment, surprins aseară.
0
9,438
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!