Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e concurentul lui BMW M5 din SUA, cu un V8 de 6.2 litri şi cutie manuală: Cadillac CT5-V Blackwing

11 Noiembrie 2021 - 13:37
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, sedanurile germane de performanţă înaltă aveau neapărat şi versiuni cu cutie manuală pentru entuziaşti, neapărat cu tracţiune spate, iar motoarele V8 sau chiar V10 erau parte din peisaj. Astăzi, însă, tracţiunea integrală a cam eliminat-o pe cea spate, pentru că e mai rapidă în accelerare, cutiile manuale au dispărut cu desăvârşire din ofertă, şi doar motoarele V8 încă mai sunt prezente, deocamdată. În SUA, însă, există un asemenea sedan, de aceeaşi talie, care vine cu reţeta veche, dusă la parametri noi, ameţitori.
E vorba de Cadillac CT5-V Blackwing. Modelul ăsta are un V8 imens sub capotă, de 6.2 litri, care nu are turbină, ci un compresor mecanic de şcoală veche, datorită căruia produce 668 CP! Iar asta e simţitor mai mult decât BMW M5!
Dar picanteriile abia încep. Acest Cadillac poate avea o cutie automată cu 10 trepte dacă vrei, dar ea e opţională. În mod standard primeşti una manuală, cu 6 trepte, proiectată să aibă o performanţă supremă în cele mai solicitante condiţii de circuit, după cum declară inginerii. Cutia are rev-matching şi chiar un sistem numit No Lift Shift, ceea ce permite schimbul treptelor doar cu apăsarea pedalei de ambreiaj, fără a lua piciorul de pe acceleraţie.
Iar pe lângă asta, acest Cadillac vine doar cu tracţiune spate. Nu i-a păsat că integrala i-ar fi putut scurta un pic acceleraţia. Pentru că el n-a fost creat de dragul cifrelor, deşi şi aşa prinde prima sută în mai puţin de 4 secunde. La maşina asta, însă, contează mult mai mult savoarea de a o conduce şi de a o ridica la viteze ameţitoare. Din păcate, şi pentru Cadillac e unul din ultimele modele în această reţetă clasică, dar, atât timp cât e prezentă aici şi acum, creaţia asta e una din cele mai picante maşini cu siluetă de sedan a timpului nostru.
Vezi mai jos cum sună ea şi cum accelerează într-un scurt video realizat de către cei de la Top Gear.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter