(VIDEO) Acesta e un Nissan 300 ZX de 600 CP, adus la perfecţiune de capodoperă de proprietarul său pasionat

5 Noiembrie 2021, 13:46
Redacţia PiataAuto.md
Nissan 300 ZX a fost unul din cele mai glorioase modele produse vreodată de marca niponă, dar şi de întreaga industrie auto a Japoniei. Avea geniu ingineresc în el şi overengineering din belşug, dar totodată era foarte pământesc şi deschis către publicul larg, fără a fi elitist şi prohibitiv de scump. Aceste ingrediente l-au făcut un model îndrăgit şi adorat pentru zeci de milioane de fani din întreaga lume, iar azi multe de maşinile produse pe atunci sunt adevărate opere de artă.
Unele sunt păstrate în condiţie originală, însă mult mai multe sunt un teren al performanţelor crescute. Pentru că aveau atât de multe rezistenţă suplimentară implantată în ele, aceste Nissan-uri rezistau uşor chiar şi la dublări de putere a motorului cu 6 cilindri, iar cei care se aventurau să modifice şi mai multe în elementele aflate în mişcare, le putea duce şi la peste 1000 CP.
Maşina de mai jos cu o putere mai longevivă, ce nu-i provoacă fiabilitatea motorului atât de mult. Are 600 CP, graţie unui sistem twin turbo, iar întregul motor, cu toate canalele de admisie cu turbine, cu colector de evacuare — totul, de fapt, ce se află sunt capotă — e o adevărată operă de artă, minuţioasă, la care proprietarul său pasionat a muncit ani la rând, pentru a o aduce la forma de azi. Iar când priveşti spaţiul de sub capotă, pur şi simplu e imposibil să nu exclami de admiraţie. Pentru că se simte muncă minuţioasă, făcută cu multă pasiune. Şi motorul nu e acoperit cu plastic ca la maşinile azi, ci e expus spre admiraţie, pentru că asta e inima şi pasiunea ce mişcă această maşină!
Iar asta e valabil şi la interior, şi la piesele de caroserie. Fără excese inutile, totul fiind într-o armonie integră, aşa cum doar o capodoperă poate fi. Şi ştii unde se află maşina asta? Tocmai în Africa de Sud, o ţară renumită pentru numărul mare de pasionaţi de maşini. Iar proprietarul său zice că maşina asta i-a schimbat viaţa prin condimentul pe care i l-a adus, dar şi prin mulţimea de oameni noi şi prieteni pe care i-a cunoscut datorită ei şi acestei pasiuni.
Vezi mai jos această bijuterie japoneză, adusă la nivel de bijuterie într-una din ţările în care am fi aşteptat poate cel mai puţin să descoperim asemenea perfecţionism motorizat.
0
3,214
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!