Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e un Volvo 740 GLE din SUA, care a parcurs 1.6 milioane de kilometri, dar a schimbat motorul

26 Noiembrie 2021 - 10:51
Redacţia PiataAuto.md
Exemplarele Volvo de demult sunt nişte adevăraţi maratonişti la rezistenţa în timp şi la numărul imens de kilometri pe care-l pot aduna. Şi asta e valabil atât pentru modele produse în anii 60, cât şi cele produse în 70, 80, sau chiar anii 90. Acest Volvo 740 GLE, produs în anul 1991, cu siguranţă vrea să confirme asta.
Maşina îi aparţine unui american, pe nume Jim O’Shea din statul Missouri, SUA. El şi-a cumpărat-o nouă în anul 1991, sfidând indicaţiile tatălui său, care avea un frate ce era dealer Ford şi care-i spusese să-şi cumpere doar un Ford. Jim, însă, a cumpărat acest Volvo 740 GLE şi i-a spus tatălui său că modelul suedez va parcurge cu siguranţă 1 milion de mile, adică 1.6 milioane de kilometri.
Aşa că Jim a exploatat-o timp de 30 de ani ca să-şi atingă acest scop. Dar maşina a avut nevoie, totuşi, de două motoare, pentru a atinge acest parcurs, motorul fiind înlocuit la 585 mii mile, sau circa 935,000 km. Un pic mai târziu a fost schimbată şi cutia de viteze. Şi, fireşte, au mai fost şi multe alte reparaţii.
De curând, Volvo-ul lui Jim a trecut de marcajul simbolic de 1 milion de mile, sau 1.6 milioane kilometri. Doar că tatăl său nu mai e în viaţă, deja, pentru ca acesta să-i poată arăta odometrul şi să-i şoptească un „ţi-am spus eu”.
Maşina de azi a lui Jim arată deja jalnic, la drept vorbind, caroseria fiind lăsată să ruginească în mai multe locuri, farurile fiind şterse şi aproape mate, iar micile detalii fiind ignorate. Am putea spune că acest Volvo a atins milionul de mile nu datorită unei îngrijiri excelente, ci în ciuda unei îngrijiri mai sumare. Dar Jim îşi aminteşte că în anul 1991, când mergea să-şi ia maşina nouă de la dealer-ul Volvo, un alt bărbat primise cheile de la un Volvo nou şi predase un Volvo de 1 milion de mile parcurse, compania făcându-i maşina nouă cadou pe atunci, datorită faptului că a exploatat atât de mult acel automobil. Azi Jim se gândeşte că poate îl observă Volvo şi-i va da şi lui un automobil nou, dacă tot a mers şi el un milion de mile cu un Volvo.
Vezi mai jos şi un reportaj cu Jim şi maşina sa, realizat de o televiziune din SUA.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter