Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e un camion Volvo care poate fi manevrat cu o telecomandă, din exterior

22 Noiembrie 2021 - 15:47
Redacţia PiataAuto.md
Cât de des crezi că un şofer de camion îşi doreşte să poată vedea întregul său camion din afară, ca să poată manevra cu o mai mare precizie atunci când e vorba de spaţii restrânse sau transporturi agabaritice? Ei bine, răspunsul ar putea varia probabil de la un şofer la altul, dar e cert că cei de la Volvo testează sisteme prin care camionul ar putea fi manevrat din afară, cu o telecomandă.
Recent asemenea teste şi demonstraţii au avut loc în Polonia, pe un poligon închis. Un instructor Volvo a demonstrat cum poate avea loc manevrarea unui camion din seria FH de la Volvo, dotat cu sisteme de gestionare de la distanţă a tuturor esenţiale. Deci, frâna, volanul, acceleraţia, direcţia de deplasare — totul poate fi acţionat prin comenzile electronice ale telecomenzii, această având şi un display informativ.
Telecomanda e un pic mai mare decât una dedicată maşinuţelor de jucării, doar că aici totul e mult mai securizat şi serios. Comunicarea dintre telecomandă şi camion funcţionează după principiul că acţiunea implicită e frânarea, care intervine oricând butoanele sunt eliberate sau se pierde conexiunea. Când există comunicare neîntreruptă, camionul ascultă de comenzile celui care manevrează telecomanda, dar are şi camere şi senzori care pot dispune frânarea de urgenţă, dacă acesta se deplasează într-un obstacol. Există şi un buton exterior cu funcţie de frânare şi oprire de urgenţă.
Ei bine, în video-ul de mai jos se fac câteva demonstrări de manevrare, inclusiv din partea unei vloggeriţe cu experienţă de condus camioane, dar nu şi de manevrare prin telecomandă a lor. Marea întrebare, mai ales pentru cei ce conduc camioane, este despre cât de util ar putea fi un asemenea sistem cu telecomandă? Ar uşura el cu adevărat manevrările camionului la descărcări sau la transporturi lente de obiecte foarte mari?
Vezi cum funcţionează totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre profesioniste în engleză din comenzile player-ului, sau poţi include traduceri automatizate în limba dorită.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter