(VIDEO) Acestea sunt câteva Citroen-uri de demult, care merg în zilele noastre cu doar 3 roţi, la viteze de 200 km/h

10 Noiembrie 2021, 12:14
Redacţia PiataAuto.md
Totul se întâmplă în Orientul Mijlociu al zilelor noastre. Sunt Citroen-uri Xantia clasice, pe care noi le ştim de prin anii 1992-2002, iar modelul ăsta era unul extraordinar la nivel tehnic şi ingineresc. Dar, totuşi, să vezi asemenea maşini rulând pe autostrăzi fără o roată, la o viteză de circa 200 km/h înseamnă ceva cu totul bizar. Dar există o explicaţie.
Adevărul e că fanii Citroen de demult ştiau mici secrete ale maşinilor lor. Unul din ele venea din suspensia hidropneumatică, care putea să se autoniveleze şi să gestioneze fiecare roată în parte. Teoretic, ea putea face o mulţime de trucuri, depindea doar de producător ce permitea la nivel electronic. Spre exemplu, unele modele nu veneau cu cric, pentru că suspensia putea ridica maşina atât de mult, sub anumit ughi, încât roata care necesita schimbată se ridica în aer. Iar unii proprietari încercau încă prin anii 70 trucul de a merge fără o roată, întrucât suspensia încerca să se autoniveleze şi dădea un efect nostim prin care reuşea să ţină maşina dreaptă şi fără una din roţi.
Pe Citroen XM a fost pus o suspensie hidropneumatică gestionată electronic, numită Hydractive. Asta făcea analiza senzorilor şi mai avansată, iar trucul ieşea şi mai bine. Prin urmare, ceea ce vedem în video-ul de mai jos e un truc demult uitat al fanilor Citroen, pus acum în aplicare la viteze de 180-200 km/h în Orientul Mijlociu. Să zicem că e periculos, ar însemna să fim foarte modeşti. Şi totuşi, cineva s-a încumetat s-o facă, iar Citroen-urile clasice şi-au menţinut stabilitatea de curs cu doar 3 roţi. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
29,398
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!