(VIDEO) Autostradă construită în timp record în România, pentru prima dată înainte de termen, cu utilaje aduse din Germania

26 Noiembrie 2021, 17:43
Redacţia PiataAuto.md
Istoria construcţiilor de autostrăzi din România e marcată de 30 de ani de etape lente, sacadate, de foarte multe ori tergiversate la infinit atât ca punct de start al lucrărilor cât mai ales de finalizare a lor. Dar acum, pentru prima dată, o autostradă din România a fost construită în timp record, cu utilaje aduse direct din Germania şi va fi dată în exploatare înainte de termenul contractual.
Este vorba de un proiect pilot al unei autostrăzi ocolitoare a oraşului Giurgiu, de lângă hotarul cu Bulgaria. Segmentul de autostradă are o lungime de 5.72 km, iar materialul utilizat pentru construcţie e betonul rutier, aşternut printr-o metodă de turnare continuă. Pentru construcţia autostrăzii au fost aduse utilaje direct din Germania, motiv pentru care noul segment a fost deja botezat drept „autostrada nemţească” de publicul din România.
Partea cea mai intrigantă, care sfidează toate experienţele anterioare, e ritmul în care s-a lucrat. Startul lucrărilor s-a dat în octombrie 2021, iar acum, în noiembrie, se anunţă că deja au fost finalizate toate terasamentele şi se lucrează la aşternerea straturilor de asfalt în apropiere de vamă, iar săptămâna viitoare urmează a fi realizate marcajele rutiere şi indicatoarele de semnalizare. Un calcul arată că s-au turnat câte circa 1,300 metri cubi de beton pe zi!
Constructorul anunţă că autostrada va fi deja utilizabilă înainte de sărbătorile de Crăciun, cu mult înainte de termenul contractual, care era de aprilie 2022. Costul lucrărilor a fost de 106,6 milioane de lei româneşti, echivalentul a circa 21.5 milioane de euro.
0
11,640
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!