(VIDEO) Cât de derizoriu poate arăta un Rolls-Royce Cullinan, creat de Mansory şi Billionaire

27 Noiembrie 2021, 11:32
Redacţia PiataAuto.md
Probabil cu toţii ştim că Mansory e compania cu o viziune foarte controversată asupra tuning-ului, alegând să modifice maşinile sale într-o opulenţă atât de exhibiţionistă, încă devine greu de digerat pentru majoritatea oamenilor. Dar oricum se găsesc şi cumpărători pentru asemenea creaţii, iar de ceva timp Mansory şi-a unit forţele într-un parteneriat cu compania Billionaire, despre care e foarte probabil să nu fi auzit prea mulţi dintre noi, dar care vinde haine, genţi, pantofi, bijuterii şi accesorii la fel de opulente ca şi maşinile celor de la Mansory. Iar când două companii atât de condimentate îşi unesc viziunile şi creează un produs, iese un sos iute de tot, greu de digerat chiar şi de cei mai mari gurmanzi ai opulenţei. Anume o asemenea creaţie e Rolls-Royce-ul de mai jos.
E o maşină de peste 1 milion de dolari, adică de vreo 3 ori mai mult decât ar costa un Rolls-Royce Cullinan normal şi de vreo 2 ori mai mult dacă decât te-ar costa să mergi într-o consultaţie privată la uzina Rolls-Royce din Goodwood şi să discuţi cu oameni la cravată despre toate dorinţele pe care le-ai vrea implementate pe Rolls-Royce-ul tău, măcar şi despre lemnul din copacul din curtea ta, pe care l-ai vrea pus pe bordul maşinii. Pentru că la Rolls-Royce asta se poate. Dar unii n-au curajul să ceară asta de la uzină şi merg pe mâna unor asemenea meseriaşi scamatori ca şi cei care au creat maşina de mai jos. De ce zicem scamatori? Pentru că, pe lângă aspectul controversat, exemplarul de mai jos e o mostră de calitate jalnică, vândută la preţ de milioane, unor oameni care au făcut atât de recent milioanele, încât cred că nu le şade bine să ceară socoteală pentru bani plătiţi şi produsul primit.
Totul e atât e ieftin şi superficial făcut, încât te miri cum poate cineva cumpăra o asemenea maşină, pentru atât de mulţi bani. Elementele ce imită fibra de carbon sunt realizate din materialul acelei fibre, dar nu e ţesut şi copt la cuptor în forme speciale, ci pus tot laolaltă în forme, apoi călit brusc, scurtând şi ieftinind procesul. E un trend nou, low-cost, în domeniul acelui material. Inscripţiile de Billionaire sunt cu duiumul peste tot în jurul maşinii, de parcă ai vrea să te asiguri că nimeni nu va putea să nu observe aluzia că cel de la volan ar fi miliardar. Da, miliardar, nu milionar. Doar că inscripţiile de pe caroserie, dacă la uzină sunt făcute în etapa de vopsire, cu pensula, de către un artist, cu tehnici sofisticate, apoi peste ele se pun straturi de lac, atunci la maşina de mai jos sunt doar nişte abţibilduri banale. Deasupra nu e pus lac, ci încă un strat de peliculă pe toată maşina.
Chiar şi motorul îţi trezeşte zâmbetul, întrucât pe carcasa lui scrie „Handcrafted by Mansory”, dar nimic nu e produs manual de Mansory decât carcasa superioară de protecţie cu logo-urile companiei. Motorul e exact acelaşi, de serie.
Nu lipsesc nici soluţiile deocheate, nici elementele care stau să se descleie din showroom, deci, e o a maşină absolut derizorie în calitatea şi conceptul său, care n-a făcut decât să devină o blasfemie faţă de Rolls-Royce-ul original fascinant, ce a stat la bază.

Vezi mai jos un o explorare detailată a acestei maşini. Dacă ai nevoie, poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită.
0
2,763
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!