(VIDEO) Cât de magnific poate suna motorul V8 al unui camion Scania, cu eşapament mai sonor

9 Noiembrie 2021, 19:59
Redacţia PiataAuto.md
Când vorbim de maşini şi motoare V8 sunetul magnific al acestor propulsoare este deseori un punct de atracţie mai mare decât puterea lor. Pentru că ştim cu toţii că sunetul unui motor V8 poate fi irepetabil de dulce şi profund, iar condusul devine inevitabil unui extraordinar de plăcut. Dar există şi camioane cu motoare V8, cilindreea cărora e şi mai mare, deci sunetul şi mai mult potenţial de a suna ca un bariton!
Marca de camioane care a devenit sinonim cu motoare V8 e Scania, cei de acolo folosind această arhitectură de multe decenii încoace. Doar că de multe ori asta o simte doar şoferul pe fundal, pentru că şi eşapamentele camioanelor sunt foarte inhibate la nivel acustic. Totuşi, există companii care permit modificarea eşapamentelor, astfel încât ele să deschidă mai mult sunetul lor, rămânând în continuare legale.
În video-ul de mai jos e un asemenea Scania cu motor V8 din Belgia, şi eşapament modificat. E un Scania R580, ceea ce înseamnă că motorul e unul de 16.0 litri, care dezvoltă 580 CP. Ei bine, cât de magnific crezi că poate suna un V8 de 16 litri al unui camion? Vezi şi ascultă în video-ul de mai jos!
0
4,804
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!