(VIDEO) Cât de magnific sună şi cum merge un Rolls-Royce Cullinan cu eşapament Novitec pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania

5 Noiembrie 2021, 20:01
Redacţia PiataAuto.md
Rolls-Royce are motoare imense sub capotă, care pot dezvolta puteri uriaşe. Însă toate modelele Rolls-Royce au un specific aparte: niciodată nu se vor smunci să livreze toată puterea cât mai repede, preferând s-o livreze plutind, fără efort. Chiar dacă asta înseamnă cu o secundă mai încet până la prima sută, filosofia e nu să ajungi cel mai repede până acolo, ci cel mai graţios.
Am simţit-o şi pe propria piele, atunci când am testat un Rolls-Royce Cullinan, cei de la Rolls-Royce oferindu-ne o maşină în Budapesta şi zicându-ne că ne aşteaptă seara în Bratislava. Dar autostrăzile din Ungaria şi Slovacia nu sunt lipsite de limite, aşa că n-am urcat cu SUV-ul luxos la viteze prea ameţitoare. Un canal de YouTube din Olanda, însă, a făcut-o de curând.
Mai mult ca atât, exemplarul Cullinan, care a fost galopat, e cu eşapament schimbat. Dacă un Rolls-Royce standard temperează la maxim sunetul de sub capotă, lăsând doar o melodie dulce de fundal să se audă, atunci un sistem Novitec, precum cel de pe maşina de mai jos, e conceput să scoată tot ce se poate din acel sunet, transformând-ul SUV-ul graţios într-unul zgomotos.
Se aude frumos, că altfel nu se poate la un V12 de sub capotă. Dar, dacă e potrivit pentru un Rolls-Royce acest sunet — e o chestie de gusturi mai degrabă. Însă e cert că acest SUV pluteşte de neclintit şi la 250 km/h, unde îi este limitată viteza maximă, în mod electronic.

Vezi mai jos aceste senzaţii acustice şi dinamice, oferite de Rolls-Royce Cullinan.
0
2,317
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!