(VIDEO) Ce poţi face cu un Bugatti Chiron în viaţa reală, prin trafic pe drumuri publice şi condiţii meteo neprielnice

28 Noiembrie 2021, 14:38
Redacţia PiataAuto.md
Bugatti Chiron e fără îndoială o capodoperă fantastică a ingineriei moderne şi probabil orice şi-ar dori să deţină sau cel puţin să conducă unul. Iar cei de la Bugatti au început în ultima vreme a fi mai deschişi, oferind Chiron de test mai multor jurnalişti. Printre ei s-au numărat şi cei de la Top Gear, unul din prezentatori având de curând ocazia să petreacă o zi cu un Bugatti Chiron. Şi-a gândit scenariul perfect, dar viaţa reală are imperfecţiunile ei.
Întâi, a mers trei ore spre Germania, prin traficul oraşelor franceze. Un chin pentru performanţa imensă a lui Chiron. Apoi a ieşit pe autostrăzile germane fără limită de viteză şi a reuşit să atingă cât ai clipi o viteză de 211 mile pe oră, ceea ce echivalează cu aproape 340 km/h. N-a fost viteza maximă, însă a fost cea mai mare viteză pe care a putut să o atingă în condiţiile de trafic real.
Apoi a mers pe Nurburgring, pentru a intra pe circuit într-o zi obişnuită, de turişti. Dar şi aici, ghinion şi mai mare. O ploaie intensă a redus atât de mult aderenţa maşinii, încât până şi condusul lent şi atent se lăsa cu derapaje periculoase în viraje, care ar fi putut să ducă uşor la distrugerea maşinii. A urcat la volan ulterior chiar şi omul care a atins acum câţiva ani recordul de viteză pentru Bugatti. Şi nici el n-a putut conduce mai rapid, pentru că nu era sigur s-o facă. Pentru că asta e viaţa reală.
Şi totuşi, chiar şi în condiţii imperfecte de timp şi de trafic, o asemenea zi cu Bugatti Chiron a fost magnifică. Pentru că ingineria aia are ceva fascinant în ea nu doar la puterea maximă. Vezi mai jos cum se simte o asemenea zi, frumoasă, epică şi memorabilă pentru om care-l conduce pentru prima dată.
0
3,208
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!