(VIDEO) Cel mai bizar coupe sportiv, creat în URSS de către un sigur inginer, a fost pus pe dyno stand şi i s-au măsurat parametrii dinamici

8 Noiembrie 2021, 14:44
Redacţia PiataAuto.md
Acum mai bine de o lună vorbeam într-un articol cu video despre cel mai bizar coupe sportiv, construit în URSS, de către un singur inginer, pe nume Krylov Veaceslav Sergheevici, maşina purtându-i şi numele abreviat, KVS. Ea are o caroserie modelată de el, un motor de Lada modificat amplu, care a primit chiar şi un soi de turbină electrică în viziunea acelui inginer!
Acea maşină fusese cumpărată din întâmplare de către un renumit youtuber din Rusia, iar tânărul, intrigat de creaţia pe care a pus mâna, a reuşit ulterior să-l şi găsească pe creatorul maşinii, încă în viaţă, dar cu o vârstă foarte înaintată. Acesta i-a mai dezvăluit câteva secrete ale maşinii şi gânduri, care l-au ghidat cândva la pasul creării acestei picanterii sportive.

Acum, youtuber-ul din Rusia a dus această maşină la un dyno stand, pentru a-i măsura puterea şi parametrii dinamici. Cifrele relevate au fost foarte mici, dar e foarte probabil ca ele să fie departe de cifrele pe care le putea livra maşina când fusese creată. Multe componente învechite ar putea fi acum cauza unei puteri de doar 33-34 CP, cât a arătat dyno stand-ul la roată.
Totuşi, atunci când a pus maşina în linie dreaptă şi i-a măsurat timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h, cifra nu a fost atât de rea, părând cumva până şi azi în aliniere cu parametrii mai multor modele din acea perioadă. Iar dacă luăm în calcul puterea mult mai mică de azi, pierdută în timp, putem prezuma că atunci, cu mulţi ani în urmă când a fost construită ea, maşinuţa asta sportivă cu siluetă coupe, creată de un singur om, era cât se poate de dinamică! Şi, până la urmă, ea e mai mult ca orice expresia dorinţei unui om de a ieşi din tiparele standarde impuse de societatea de atunci. Nu puteai merge pur şi simplu în magazin să-ţi cumperi un coupe sportiv. Aşa că inginerul vizionar şi-a creat el, de unul sigur, un asemenea automobil!
Vezi toată epopeea măsurări parametrilor dinamici pe dyno stand mai jos, împreună cu accelerările în linie dreaptă a maşinii, pentru măsurarea timpilor de acceleraţie. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
0
1,579
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!