(VIDEO) Cel mai mic şi ieftin van cu casă la bord e un Suzuki din 1989, care aparţine unui fotograf din Scoţia

3 Noiembrie 2021, 13:08
Redacţia PiataAuto.md
Când vorbim de un vehicul, care să poată servi drept casă pe roţi, cele mai des ori ne vom gândi fie la un camion mare, fie la un van mare, de genul Sprinter-ului superb, creat în SUA, despre care scrisesem acum câteva zile. Dar toate acele soluţii costă mult, mai ales dacă sunt noi. Unii aleg să-şi transforme şi maşinile mai mici în case pe roţi, precum fata din SUA care călătoreşte cu un Prius sau fostul militar american, care şi-a făcut casă dintr-un Porsche Cayenne. Dar oricum, chiar şi un Porsche Cayenne la mâna a doua, cu multe accesorii suplimentare, va ajunge să coste o sumă decent de mare. Însă un fotograf şi artist grafic britanic, pe nume Callum Gillies, spune că el are cel mai ieftin van de expediţie, care are şi o adevărată casă la bord.
E un Suzuki Super Carry din 1989 — un soi de val compact japonez, popular în patria sa, dar care n-a devenit niciodată prea popular în Europa. Modelul are doar circa 3.2 metri lungime şi e înmatriculat oficial ca un van camper în Marea Britanie. Şi asta pentru că are la interior o adevărată casă, cu bucătărie, chiuvetă, birou de lucru, dulap şi chiar pat de dormit şi draperii de jur împrejur! Da, şi totul încape în limita unor dimensiuni minuscule, iar acoperişul poate fi extins în sus, cum se întâmplă la ediţiile Marco Polo ale lui Mercedes-Benz V-Class!
Maşina a fost cumpărată la mâna a doua în 2015 de către proprietarul de azi, iar acum acest Suzuki are încă un parcurs foarte mic, de numai 81,000 mile. Şi asta pentru că scoţianul nu trăieşte permanent în el, omul având o casă şi un tractor la gospodărie. Îl foloseşte în expediţii de câteva zile pe care le face prin Scoţia. Dar şi pe acestea le face tot mai rar, motiv din care maşina stă tot mai mult şi-i trecuseră tot mai des idei de a o vinde.
Acest Suzuki e şi super econom în exploatare. Are un motor de doar 970 cm cubi, cu 4 cilindri, din care scoate 45 CP şi 75 Nm. Maşina originală cântărea 755 kg, dar, cu toate atributele de casă la bord, cântăreşte mai mult, bineînţeles. Cert e că o asemenea maşină consumă cam 5-6 litri de benzină la 100 km, deci, şi călătoriile cu ea sunt accesibile. Iar pe lângă toate, garda la sol înaltă şi roţile înguste o fac foarte capabilă să intre aproape oriunde în afara asfaltului.

Vezi în video-ul de mai jos toate detaliile curioase ale acestei maşinuţe japoneze mici, în care încap atât de multe lucruri şi care a atât de universală în scopurile în care poate fi exploatată.
0
2,368
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!