Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum arată camionul de vis Scania din Finlanda, numit Iceman Edition şi creat în onoarea pilotului Kimi Raikkonen

15 Noiembrie 2021 - 14:54
Redacţia PiataAuto.md
Acest camion e un Scania 650S la bază, dar proprietarul său a vrut să-l transforme în ceva mult mai special decât un simplu model de serie. Având o creativitate abundentă şi nefiind constrâns prea mult de buget, acesta şi-a transpus imaginaţia în cel mai luxos şi neobişnuit camion din ţara sa, care a fost de curând premiat cu marele premiu la un concurs de camioane customizate între ţările scandinave. Deci, se poate spune că e cel mai special camion creat în anul 2021 nu doar în Finlanda, şi în întreaga regiune scandinavă.
Proprietarul său e fan de Formula 1 şi mai ales e fan al pilotului finlandez Kimi Raikkonen. Aşa că şi camionul său a fost conceput în jurul unui tribut adus carierei acestui pilot. Numele de Iceman Edition vine de la porecla lui Kimi — Iceman. Iar pe cabina camionului au fost imprimate imagini cu momente de glorie din cariera lui Raikkonen.
Pe camion mai sunt imprimate citate de-ale lui Raikkonen. Întregul camion a trecut printr-un proces minuţios de vopsire, gama cromatică fiind alb, gri de mai multe nuanţe, roşu stins şi un soi de oranj-maro. În aceleaşi nuanţe a fost modificat şi interiorul, care a primit tapiserii luxoase, iluminări adiţionale, şi mai multe elemente de confort.
Camionul a avut nevoie de 2,500 ore de muncă pentru a primi acest aspect, fiind făcut de către un atelier din Finlanda, numit Ristimaa Customs. Acum camionul a intrat deja în munca obişnuită, făcând în mare parte rute între Finlanda şi Norvegia.
Vezi mai jos o prezentare făcută chiar de proprietarul său.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter