(VIDEO) Cum arată camionul de vis, care are un apartament la bord, duce utilaj special în spate şi tractează un AMG pe o remorcă

3 Noiembrie 2021, 16:03
Redacţia PiataAuto.md
Există pasionaţi de camioane, care chiar dacă nu ajung să lucreze şoferi de curse lungi, oricum îşi leagă profesia într-un fel sau altul de pasiunea lor. Acest olandez, pe nume Bart, are pasiune pentru camioane, în special pentru modelele Mercedes-Benz, de mic copil. Şi, deşi activitatea sa de bază e una mai mult de tehnologie statistică şi IT, Bart devenind un antreprenor, deţinător şi şef al unei companii cu 55 de angajaţi din Olanda, oricum şi-a modelat totul în aşa fel, încât să-şi petreacă zilele de la bordul camionului pe care l-a visat de mulţi ani încoace.
Compania lui Bart prestează servicii de generare şi analiză de date statistice în locuri-cheie, unde există un flux mare de oameni. Spre exemplu, câţi oameni intră într-o zi într-un mall, cât timp petrece în mediu fiecare, şi multe alte cifre mult mai profunde rezultate din aceste analize. Pentru a face asta, echipa sa instalează şi nişte utilaje fizice mari, în jurul intrărilor, care ajută la cumularea de date. Şi asta poate fi valabil nu doar pentru mall-uri, ci şi pentru multe alte edificii sau locuri publice. Iar Bart a observat că cel mai mult element de convingere în vânzări sunt demonstraţiile pe viu, când clienţii săi pot vedea un asemenea utilaj în acţiune. Utilajul fiind greu şi mare, chiar şi în varianta demo, era nevoie de un camion ca să-l transporte de ici-colo. Şi aici Bart şi-a amintit de pasiunea sa pentru camioane.
El a fost cel care a gândit conceptul unui camion de vis, care să-i fie şi birou pe roţi, şi transportator de utilajul pentru care are nevoie, iar pentru călătoriile cu pauze mai picante, s-a gândit că ar fi frumos să aibă şi o remorcă unde să plaseze Mercedesul său A 45 AMG. S-a gândit că drept camion de bază ar fi ideal un Mercedes-Benz Arocs cu 4 axe. Nu exista unul cu 4 axe, doar cu 3, aşa că trebuia să găsească el atelierul corect, care să-i adauge una.
Avea nevoie de macara hidraulică, ce ar fi capabilă să ridice 5 tone şi să plaseze acest utilaj la 6 metri distanţă, deci era nevoie de un braţ corespunzător cu o susţinere bună. Şi pentru că dimensiunea utilajului e relativ compactă, îi rămânea loc pentru a-şi lărgi cabina şi a avea un compartiment unde să există şi un pat de dormit, şi o masă de lucru cu două locuri, şi bucătărie cu toate cele strict necesare în drum.
Aşadar, Bart a comandat de la uzina Mercedes un Arocs nou, în varianta cea mai apropiată de ceea ce avea nevoie el, alegând motorul OM471, de 12.7 litri, cu norme Euro 6 şi cu o putere de 520 CP. Având deja agreate lucrările cu atelierul potrivit, în iunie 2020 camionul a ajuns pe mâinile acestora, iar Bart urmărea cu entuziasm cum visul şi proiectul său sunt transformate în realitate de cei de la atelier.
În iulie 2021 camionul său a fost gata. Proiectul său a devenit realitate, iar Bart a filmat un video desfăşurat cu camionul său de vis, demonstrând şi întreg interiorul, dar arătând şi cum poate transport AMG-ul pe remorcă. Fireşte, l-a şi condus niţel, savurându-şi visul împlinit. Iar de atunci încoace Bart petrece mai mult timp în biroul său mobil din camion, decât la biroul fizic. Merge la tot soiul de evenimente demonstrative, îşi demonstrează utilajul şi serviciile clienţilor săi potenţiali, cu alte cuvinte îşi face munca de antreprenor, însă o face de la volan camionului!
Poţi vedea mai jos cum arată acest camion conceput atât de special de către proprietarul său olandez. Poţi include subtitre profesioniste în engleză sau traduse automatizat în alte limbi, din comenzile player-ului.
1
40,179
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!