(VIDEO) Cum se asamblau cândva legendarele microbuze Mercedes Vario, renumite pentru durabilitatea lor

28 Noiembrie 2021, 08:52
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes Vario a fost microbuzul şi dubiţa cu una din cele mai bune reputaţii pentru durabilitate din istoria mărcii germane şi, deşi arată cumva a design de anii 80-90, de fapt a fost produs până acum câţiva ani.
Modelul iniţial se numea T2 şi fusese lansat încă în 1967, dar după apariţia microbuzului T1, pe care-l cunoaştem mai ales după versiunile sale precum 207D, 209D, 309D, acel microbuz legendar de dinainte de Sprinter, designul foarte reuşit al lui T1 a fost extins şi la T2, printr-un amplu facelift. Simplu vorbind era modelul mai mare în ierarhie, în clasa de 3.5-4.6 tone, mai sus de el urmând deja camioanele în toată legea.
Dar în 1996, a venit o nouă generaţie a acestui model, care se numea deja Vario, dar, ca platformă tehnică, Vario era şi el un facelift al lui T2, nu un model radical schimbat. Aşadar, Vario avea în el o platformă ce-şi avea originile din 1967, dar care primise motoare mai noi periodic, până chiar la cele confirme cu ultimele standarde ecologice ale vremii. Iar producţia acestui model a durat până în anul 2013, fără mari modificări de design. Era chiar ciudat că-n anul 2012-2013 puteai încă achiziţiona un asemenea Vario nou, alături de un Mercedes-Benz E-Class W212, sau de un S-Class W222!
Aşadar, cum crezi că se producea în 2013 acest model cu un substrat tehnic ce avea la acel moment deja peste 45 de ani? Uzina care producea acest model era Ludwigsfelde, iar ea are o istorie proprie extraordinar de interesantă, pe care noi am relatat-o într-un articol separat acum câteva luni, dar esenţa e că acea uzină e situată în fosta Germanie de Est şi e tot uzina care produsese cândva camioanele IFA, fiind ulterior privatizată de cei de la Mercedes. Prin urmare, în anii 90 au fost făcute retehnologizări, iar producţia lui Vario a fost pusă anume aici ca locaţie principală de asamblare. Deci, e şi mai interesant să vedem cum se producea asemenea model, la o asemenea uzină retehnologizată, dar totodată fără a uita de reputaţia impecabilă a lui Vario ca rezistenţă în timp. Aşadar, ceva se făcea cu adevărat bine la uzina asta!
Mai jos e un video filmat în ultimul an de producţie a uzinei lui Vario la această uzină. Astăzi Vario nu se mai produce, însă Ludwigsfelde a continuat să se dezvolte, producând acum mai ales Sprinter, fiind şi cea mai mare uzină de producţie a acestui model şi cea mai mare uzină de van-uri a mărcii Mercedes-Benz. Aşadar, hai să vedem cum se asambla Vario în ultimul său an de producţie, cu cât de multă manuală şi bătăi de ciocan se făceau cele mai rezistente microbuze şi dubiţe Mercedes-Benz din acei ani!
0
3,360
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!