(VIDEO) Cum sună o Lada Niva cu eşapament Akrapovic, dar cu acelaşi motor de 1.7 litri, modificată în Rusia

3 Noiembrie 2021, 19:02
Redacţia PiataAuto.md
Lada Niva 4x4 e o maşină legendară în multe privinţe, dar pe lângă capacităţile ei de offroad, un alt fapt admirabil este că a rămas o maşină accesibilă până azi, la care poate visa cam oricine, cel puţin în patria sa. Şi pentru că e atât de îndrăgită în continuare, inevitabil există tot soiul de entuziaşti, care într-un mod la fel de accesibil, adoră să modifice aceste Niva cu picanterii tot mai creative.
Sub capota lui Niva, de exemplu, e tot un motor de 1.7 litri. Există kit-uri turbo scumpe, dar dacă vrei doar ceva mai mult caracter, fără să faci modificări radicale, poţi face ca şi proprietarul Nivei de mai jos, din Rusia. Acesta a vrut să-i schimbe eşapamentul, pentru a scoate un sunet mult mai frumos din acelaşi motor standard. La prima vedere, cei mai mulţi dintre noi am spune că e o idee fără prea mari şanse de reuşită. Adică, ce mai poţi să scoţi dintr-un 1.7, aspirat natural, care nu scoate nici 100 CP din uzină?
Dar iată că se poate. Această Niva a primit eşapament Akrapovici! La o adică, până şi proprietarul ei crede că e o copie chinezească, nu un Akrapovici adevărat, şi e vorba doar de gurile de eşapament. Toba e de altă marcă. S-au făcut experimente, s-a sudat, s-a tăiat, iar în rezultat Niva asta a ajuns să scoată un sunet pur şi simplu fabulos de bun, faţă de orice aşteptare! Bolboroseşte în stil de Brabus, de parcă nici n-ai spune că acolo e acelaşi motoraş mic de Niva.
Vezi mai jos, cu sunet, cum se aude această Niva cu eşapament inscripţionat Akrapovic.
0
1,652
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!