(VIDEO) Cum te poţi pomeni noaptea într-un sat din Moldova cu vehicule neaşteptate în faţa maşinii

4 Noiembrie 2021, 08:56
Redacţia PiataAuto.md
Când mergem la un traseu lung, limitele de viteză pe segmentele de localitate din acel traseu pot fi iritante uneori, mai ales dacă drumul pare pustiu de trafic. Dar, mai ales în satele Moldovei, unde mult din ele au iluminare slabă a traseelor ce trec prin ele şi unde poţi avea parte de cele mai neaşteptate surprize, acea limită de viteză devine şi mai importantă şi decisivă. Un caz, prin care a trecut recent un cuplu din Moldova la volanul maşinii lor, i-a convins ireversibil că anume viteza moderată şi atenţia i-a scutit de un accident grav.
După cum ne-a relatat Alex Botezatu, autorul video-ului, la volanul maşinii se afla soţia sa, Ana-Maria, iar ei mergeau din Cahul spre nord, pe traseul R34, Cahul-Cantemir-Leova. Pe teritoriul satului Goteşti, şoferiţa a redus viteza la circa 50-55 km/h şi continua înaintarea prudent. La un moment dat, în faţa maşinii, la doar circa 10-15 metri distanţă a devenit vizibil un vehicul ciudat — un soi de tricicletă. Aceasta avea un bec plăpând în faţă, care a devenit vizibil la aceeaşi distanţă, în rest nici o altă iluminare. Bărbatul care o conducea mergea în zigzag, venind din direcţia barului din sat.
Şoferiţa a frânat şi a ocolit tricicleta, dar conducătorul acelui vehicul i-a luat şi la rost pe cei doi în urma situaţiei. Văzând că acesta părea a fi în stare de ebrietate, cuplul n-a oprit pentru a sta să discute cu el, întrucât au considerat că asta ar fi un fapt inutil. Totuşi, toată situaţia e una care ar trebui să ne dea de gândit tuturor despre surprizele pe care le putem avea noaptea în satele Moldovei. O viteza mai mare, poate şi mai puţină lumină în situaţia asta — putea duce la rănirea gravă sau pierderea unei vieţi omeneşti, cu consecinţe de schimbare drastică a vieţii şi pentru cei care rămân nevătămaţi, dar implicaţi în accident. Concluzia lui Alex şi a Anei-Maria e una clară — aceste limite de viteze din localităţi trebuie respectate, nu de dragul poliţiei, ci din cauza riscurilor care pot exista pe drum, la fel ca şi-n situaţia surprinsă de ei în video-ul de mai jos.
0
2,777
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!