Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum trece testul elanului un Renault Avantime cu 250 mii km parcurşi şi anvelope ieftine

16 Noiembrie 2021 - 14:54
Redacţia PiataAuto.md
În ultimii ani, mai multe modele noi hi-tech au avut un comportament lamentabil la testul elanului, când se face o evitare bruscă a unui obstacol cu revenirea pe banda iniţială. Au avut probleme până şi Mercedes-Benz S-Class, dar şi multe dintre modelele plug-in hibride sau electrice moderne. E de vină adeseori greutatea mare şi distribuţia ei, dar uneori şi o suspensie prea rigidă poate duce la pierderea bruscă a aderenţei, chiar dacă am fi tentaţi să credem că rigiditatea asigură manevrabilitatea.
Ei bine, dar cum s-ar comporta la acest test o maşină produsă acum 20 de ani aflată exact la popul opus celor menţionate. Un Renault Avantime, de exemplu — un van uriaş al celor de la Renault, unele exemplare ale căruia ajung să se vândă azi cu preţuri foarte mari, pentru că a fost produs în număr mic. Ei bine, Avantime era un van mare, cu suspensie moale şi cu efect de barcă, deci nu prea poţi aştepta manevrabilitate excelentă de la el. Pe deasupra, în testul de mai jos a fost pusă o maşină cu 250,000 km parcurşi, iar ultima reparaţie la suspensie a fost făcută 40,000 km în urmă. Anvelopele sunt dintre cele mai ieftine, deci nici aici nu se poate vorbi de aderenţa maximă implantată de un producător.
Şi totuşi, acest Renault de 20 de ani vechime reuşeşte să treacă testul mai bine decât acele modele de care vorbeam mai sus. Da, viteza de traversare curată nu e cea de ţintă, dar chiar şi atunci când maşina ajunge să lovească din conurile puse în jur, ea rămâne a fi controlabilă, fără pierderile de traiectorie pe care le avusese S-Class W223, de exemplu. Şi suntem convinşi că-n forma ei de maşină nouă, cu anvelope premium, acest Renault ar avea rezultate şi mai bune!

Vezi mai jos această performanţă impresionantă a Renault-ului. Dacă ai nevoie, poţi include subtitre cu traduceri automatizate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter