Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum verifică poliţia din Germania starea tehnică a camioanelor în parcări şi cum le blochează, în două exemple cu şoferi din Belarus şi Polonia

18 Noiembrie 2021 - 17:41
Redacţia PiataAuto.md
Şoferii care circulă frecvent prin Germania ştiu că adeseori în parcările mari de pe marginea autostrăzilor pot fi văzute echipe de poliţie care vizează verificarea stării camioanelor. Din păcate, poliţiştii ţintesc adeseori în special spre camioanele ce provin din ţările Europei de Est şi asta pentru că, spun ei, statistic vorbind aceste camioane sunt mai prost întreţinute, având adeseori elemente periculoase deplasării mai departe.
De curând, poliţia din Germania a admis filmarea şi publicarea unei asemenea razii cu verificări, două camioane, din Belarus şi din Polonia, dovedindu-se a avea abateri grave. Ambele aveau probleme mari la cauciucurile pe care le aveau pe remorci, la unul din ele anvelopele dezintegrându-se din mers, având cauciucul într-o stare încât pur şi simplu se detaşau bucăţi din el. De asemenea, unul din camioane avea discurile de frână atât de uzate, încât acestea aveau deja crăpături vizibile pe ele. Deci, ambele tipuri de defecţiuni au fost considerate periculoase pentru a admite continuarea deplasării.
Poliţiştii i-au îndemnat pe şoferi să-şi sune şefii şi să-i anunţe despre situaţii, spunându-le să organizeze o vizită imediat la un service din apropiere, pentru remedierea defecţiunilor. I-a uimit să audă, însă, cum unul din şefi i-a spus şoferului său să nu cumva să meargă la service în Germania, pentru că preţurile ar fi prea mari. Auzind asta, poliţiştii au blocat camionul cu lanţuri sigilate la roţi, au suspendat permisul de conducere al şoferului, şi au emis amenzi atât pentru şofer, cât şi pentru compania care a admis exploatarea camionului în asemenea stare. În utlmul timp, poliţia din Germania practică des şi amendarea companiilor, aplicând un articol pentru concurenţă neloială, motivând că exploatarea unui camion în stare proastă sau supraîncărcat, oferă un avantaj neloial companiei.
În cazul şoferului din Belarus şi camionului său, i s-au oferit 24 de ore pentru remedierea defecţiunilor, care pot fi făcute deja doar printr-o unitate mobilă de intervenţie la camion. Doar după asta, şoferul poate suna din nou poliţiştii care l-au verificat, ca aceştia să vină să-i desigileze camionul, să-i întoarcă permisul şi să-i permită deplasarea mai departe.
Vezi mai jos cum are loc o asemenea razie a poliţiei, cu experţi tehnici şi examinări până şi cu analizarea celor mai ascunse locuri ale camionului. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter