Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Depăşire la limita unui accident în Moldova, dar situaţia e discutabilă

21 Noiembrie 2021 - 15:42
Redacţia PiataAuto.md
Astăzi am primit la redacţie un video filmat pe traseul din apropierea comunei Tohatin, parte a municipiului Chişinău. Totuşi, e vorba de un traseu extraurban, cu două benzi pe sens, care e şi destul de circulat într-o zi de week-end. Ei bine, situaţia din video a fost la un pas de a duce la un accident grav, iar cine e anume e vinovat în situaţia creată — e un fapt discutabil.
Autoarea video-ului circula cu automobilul său pe acest traseu, având şi o cameră de bord. Viteza de deplasare, conform datelor înregistrate de camera de bord, era de circa 70 km/h, în faţă era un Audi Q5, faţă de care şoferul din maşina cu camera de bord păstra o distanţă obişnuită. La un moment dat, se aude un BMW ieşind la depăşire, şi peste o clipă acesta apare şi-n imaginile camerei de bord. BMW-ul însă nu reuşeşte să efectueze manevra şi apare riscul unui accident frontal cu traficul de pe contrasens, care a fost evitat prin frânări şi strecurarea acelui BMW M2 mai departe.
Acum în acest video, la o analiză mai atentă, apar mai multe semne de întrebare. Poate BMW-ul depăşise viteza, asta n-o putem spune cu siguranţă. În momentul când acesta apare în cadru, totuşi, în faţa sa pe contrasens era un spaţiu destul de mare până la traficul de acolo, iar linia era una întreruptă. Din imagini apare senzaţia că autoarea video-ul a accelerat în momentul în care era depăşită de BMW tocmai pentru a nu-i permite încadrarea în faţa sa, fapt care e categoric interzis şi poate genera exact asemenea situaţii de accidente. Cifrele care apar pe imagini, înregistrate de camera de bord, confirmă această supoziţie, viteza crescând de la 77 km/h în momentul primei apariţii a BMW-ului în cadru până la 84 km/h în momentul critic. În acelaşi timp şi Audi Q5 din faţă a frânat, reducând şi mai mult spaţiul disponibil între maşina roşie cu camera de bord şi Audi din faţa sa, astfel încât BMW-ul nu a avut cum să reintre între ele. În toată ecuaţia, BMW fiind ce care efectuează depăşirea, există permanent şi o răspundere din faţa acestuia, or, se presupune că trebuie să te asiguri că vei putea face o depăşire sigură înainte de a porni. Totuşi, maniera de accelerare şi a de nu te lăsa depăşit ridică şi mai multe semne de întrebări, prin urmare, am întrebat autoarea care ne-a expediat acest video la redacţie cum explică ea ceea ce am menţionat mai sus.
Ne-a spus că, de fapt, era o coloană de 5 maşini, în spatele ei fiind încă alte 3 maşini, iar BMW-ul le-a depăşit pe toate o dată. Cifra vitezei, inscripţionată pe imagine, are un delay, iar dacă analizăm din nou imaginile, ne convingem că e adevărat, există delay de 1-2 secunde. Respectiv, ea spune că, de fapt a accelerat mai devreme, pentru că urma un deal, nu când BMW-ul voia să intre în faţa ei, atunci deja frânând inclusiv din cauză şi că şi maşina din faţă frânase.
Aşadar, având acest video în faţă, şi explicaţiile autoarei, cine crezi că se face mai vinovat de situaţia periculoasă la care s-a ajuns — şoferul de BMW, autoarea filmării sau şoferul de Audi? Vezi întregul moment în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter