(VIDEO) Doi aventurieri au condus două motociclete electrice într-o călătorie de anduranţă de 1000 mile prin munţii Rocky din SUA

24 Noiembrie 2021, 13:51
Redacţia PiataAuto.md
Motocicletele electrice sunt tot mai prezente în jurul nostru, fiind lansate atât de mărci consacrate, precum Harley Davidson, cât şi de mărci absolut noi, care folosesc oportunitatea schimbării majore pe care o aduce electromobilitatea şi pornesc în condiţii egale cu titanii industriei în cucerirea motocicliştilor. Dar sunt oare aceste motociclete electrice la fel de funcţionale, la fel de durabile? Te poţi oare baza pe ele atunci când conduci prin zone neasfaltate, pustii de civilizaţie?
Asta au vrut să afle doi amici motociclişti din SUA, alegând să-şi organizeze o călătorie de anduranţă pe un traseu renumit printre pasionaţii de rute enduro din SUA. Traseul traversează prin munţii Rocky şi e în mare parte nepavat cu asfalt, alternând foarte mult în altitudine şi trecând prin peisaje magnifice. Cei doi motociclişti au făcut şi mici adaptări de traseu, pentru a cuprinde şi nişte staţii de încărcare pentru motocicletele lor.
Motocicletele electrice pe care le-au ales pentru această călătorie sunt americane, de model Zero DSR. Acest model are o baterie mare, de 14.4 kWh, care alimentează electromotorul de 71 CP şi 157 Nm al motocicletei. Viteza maximă pe care o poate atinge motocicleta e de 167 km/h, însă ea e concepută mai mult pentru drumuri rele şi offroad, având anvelope, jante, furcă şi cadru gândite pentru asemenea scopuri. Autonomia urbană ar ajunge până la 262 km, însă cea extraurbană sau de offroad oscilează mai degrabă între 130 şi 200 km.
Aşadar, cei doi prieteni, cu experienţă de mulţi ani în condusul motocicletelor, s-au echipat corespunzător şi au avut parte de o săptămână de condus, în care au parcurs 1,600 km de traseul dificil. Au avut parte de segmente atât de provocatoare, încât efectiv înaintau prin mocirlă şi ploaie, exact aşa cum te-ai aştepta de la cele mai extreme condiţii pentru asemenea călătorii de anduranţă.
Într-una din zile au trecut şi de 200 mile într-o singură zi, dar cu o încărcare intermediară. Au avut parte şi de momente stresante, când un blocaj de traseu i-a impus să facă cale întoarsă, riscând să rămână fără autonomie. Nu a fost totul atât de perfect pe cât ar aştepta fanii electromobilităţii, dar a fost o călătorie plină de experienţe interesante şi deocamdată inedite, pentru că în acest segmentul al motocicletelor electrice abia apar primele asemenea experimente.
Vezi toată aventura montană din SUA în video-ul de mai jos.
0
1,143
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!