(VIDEO) După mulţi ani de modele palide, Acura reînvie numele Integra şi readuce pasiunea pentru condus în maşinile sale

15 Noiembrie 2021, 11:11
Redacţia PiataAuto.md
Acura a avut perioade de glorie în anii 90 şi începutul anilor 2000. Maşinile sale erau nişte produse mai de nişă decât paralelele Honda, dar cumva rămâneau dorite de foarte mulţi pasionaţi, inclusiv dintre cei tineri, care le probau până şi în jocuri video. Apoi, la fel ca multe alte mărci, Acura a avut o perioadă lungă de hibernare a pasiunii sale şi a emoţiilor. Dar această hibernare a luat sfârşit.
În ultimii aproape 20 de ani, modelele Acura au fost fiabile, confortabile şi bune în esenţă, dar total palide şi neinspirate în design şi puţini erau cei care şi le-ar fi dorit pentru un condus mai antrenant. Ba chiar unele modele ajunseseră în topurile celor mai urâte modele contemporane, iar unii făceau haz de designul simplist al grilei frontale cu o placă lucioasă de deasupra, pe care-l aveau acele modele. Ultimii doi ani, însă, pe cât de grei au fost pentru toată lumea, pe atât de mult au scos din adormire emoţiile care contează cu adevărat din noi. Oamenii şi-au amintit de lucrurile frumoase din trecut. Oamenii şi-au amintit de emoţiile frumoase din trecut. Iar astfel, brusc, a izbucnit o cerere uriaşă pentru modele de maşini care transmit emoţie, care privesc un pic în trecut, dar care ştiu să fie hi-tech pentru prezent, care readuc, în sfârşit, plăcerea experienţei de a te afla la volan.
Aşa a luat naştere şi noua Honda Civic Si, de care vorbeam acum câteva săptămâni. Aşa s-a lansat şi noul Nissan Z, fiind unul din cele mai interesante modele nipone lansate în ultima vreme. Şi aşa japonezii au ajuns să renască şi gloriosul nume Integra, care va ajunge pe unele pieţe cu numele Acura, iar pe altele cu Honda, cel mai probabil, cum s-a întâmplat şi în trecut.
Acum câteva luni, Acura a anunţat că lucrează la o Integra nouă, care nu va pune accentul pe multe sute de cai-putere, ci pe plăcerea de a fi condusă, într-un stil puritan de altă dată. A promis chiar că va aduce şi cutia manuală în ecuaţie. Iar câteva zile în urmă, niponii au şi lansat un prototip pre-producţie a lui Acura Integra, care ne arată într-o mare măsură cum va fi şi modelul de serie ce urmează a fi lansat în curând.
În primul rând, e vorba de un design cu mai mult caracter. Sunt prezente în continuare linii proeminente şi muchii, dar ele sunt încadrate într-o siluetă cu proporţii frumoase. Chiar dacă e vorba de un vehicul cu patru uşi, Acura Integra e o maşină cu siluetă sport, aproape de coupe, şi cu un posterior ce aminteşte foarte subtil de modelul clasic, preluând acea identitate.
Mai apoi, s-au folosit elementele clasice de decor sportiv accesibil — decal-uri pe caroserie, jante frumoase cu etriere vopsite în culoarea caroseriei, mici elemente pe ici pe colo, cam cum se făcea cândva şi-n jocurile video. Iar asta pentru că Acura Integra vrea să le facă din ochi mai ales celor tineri, care vor o maşină savuroasă, care să arate ca-n jocurile video.
Niponii şi-au ţinut şi promisiunea de a aduce o cutie manuală, cu timonerie sportivă şi 6 trepte. Motorul e unul turboaspirat, de 1.5 litri, VTEC, şi-şi trimite forţa pe puntea faţă printr-un diferenţial cu alunecare limitată. Puterea lui exactă nu e anunţată, dar ne putem aştepta ca ea să fie în jurul celor 200 CP, anunţaţi anterior pentru Civic Si.
Aşadar, veşti foarte bune pentru pasionaţii de maşini nipone, dar şi pentru cei nostalgici după maşinile alea plăcute şi nu foarte scumpe de cândva. Noua Acura Integra, deşi se declară un sportcar premium, promite să înceapă de pe la 30 mii dolari SUA, iar asta şi datorită faptului că producţia modelului va fi făcută tot în SUA, începând cu anul viitor. Pentru toţi pasionaţii, însă, noua Acura Integra înseamnă încă un pas în revenirea pasiunii auto şi plăcerii consistente în condus în rândurile maşinilor japoneze!
Vezi mai jos şi un video cu accente tinereşti, publicat de Acura pentru noua sa creaţie, care transmite foarte bine evocarea modelelor clasice de Integra şi personalitatea pe care Acura şi-o doreşte pentru noua Integra.
0
1,547
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!