(VIDEO) Informaţii clare despre ce înseamnă Scania Super: un nou motor în 6 cilindri, rezervor AdBlue de 150 litri, rulare pe combustibili alternativi şi alte noutăţi

18 Noiembrie 2021, 15:47
Redacţia PiataAuto.md
Scania a anunţat lansarea unui nou grup motopropulsor, numit Super, unde e inclus atât un propulsor nou, cât şi două cutii de viteze noi şi multe alte noutăţi tehnice, care se vor regăsi foarte curând pe camioanele mărcii scandinave. Unele dintre ele vor avea un efect direct în felul în care vor fi operate aceste camioane, prin urmare vor fi simţite pe propria piele şi de viitorii şoferi ai acestor camioane Scania. Aşa că vrem să venim cu informaţii clare pentru a aduce lumină în ceea ce înseamnă Scania Super.
În primul rând, în miezul noilor lansări stă un motor nou, cu 6 cilindri în linie. Motorul a fost dezvoltat de la zero, având o nouă chiulasă integră, spre deosebire de principiul aplicat anterior, când existau 6 chiulase, câte una pentru fiecare cilindru, care erau unite între ele. Noul motor are doi arbori cu came, câte 4 valve per cilindru, canale de admisie şi evacuare optimizate şi pompe de combustibil electrice, care vor putea opri furnizarea combustibilului când nu e necesar. Sistemul de tratare cu AdBlue e unul dublu, prima injectare având loc în apropierea turbinei, iar ulterior mai departe în ţeava de eşapament, acest principiu fiind aplicat şi la noul motor V8, lansat acum un an.
Noul motor are 12.74 litri în capacitate cilindrică şi va fi disponibil în versiuni de putere cuprinse între 420 CP şi 560 CP. Partea şi mai curioasă e că propulsorul poate opera atât cu diesel obişnuit, cât şi cu biodiesel, iar suedezii promit şi versiuni care rulează pe biogas în timpul apropiat. Motorul mai are ciudăţenii, partea de pompare a combustibilului şi filtrare fiind integrată într-un modul separat, multifuncţional, care ar fi mai uşor de deservit. Noul motor promite a fi mai eficient cu 8%, inclusiv datorită faptului că va putea funcţiona la viteze de croazieră având doar 900 rpm, deci imediat peste cifra de ralanti.
Toate aceste sisteme noi şi optimizări de filtrare şi rulare pe combustibil bivalenţi îl fac acum mult mai setos de aditiv AdBlue. Inginerii nu anunţă cifra exactă de consum AdBlue, dar spun că ea e semnificativ mai mare, motiv din care şi rezervorul de AdBlue va fi uriaş — 123 litri în forma sa minimă sau 150 litri pentru motoarele mai puternice. Deci, şoferii care vor conduce acest camion pe viitor se vor obişnui să urmărească nivelul de AdBlue aproape ca şi cel de diesel.
Odată cu noul motor au fost lansate şi două cutii noi OptiCruise. Una din ele, de fapt, a fost lansată anul trecut cu motorul V8 şi ne referim la cea cu indicele G33. O nouă cutie cu construcţie similară, G25, vine să fie cuplată pentru motoarele de puteri mai mici.
Suedezii au lansat şi un nou tip de punte motrice, care aduce mai multe opţiuni de raporturi finale posibile, cea mai rapidă versiune având un raport de 1.95:1. Rapoartele diferite au fost necesare pentru că noul motor lucrează în intervale mai joase de turaţii, iar inginerii Scania îi previn deja pe viitorii şoferi că noul camion va schimba mult mai des treptele cutiei de viteze decât sunt obişnuiţi acum, tocmai pentru a păstra cât mai mult motorul în intervalul ideal de turaţii, pentru un consum minim.
În fine mai sunt şi alte mici detalii mai minore, ce vizează mărimi diferite ale rezervoarelor, modularitatea şasiului şi posibilităţi de a transmite date de diagnosticare în permanenţă la uzină, iar din analiza acelor date uzina să poată prezice din timp când un anumit component ar putea să se apropie de uzură şi defecţiune, pentru ca acesta să fie schimbat până la acel moment şi astfel camionul să nu fie nevoit să piardă timp în reparaţii neprogramate.
De asemenea, printre noutăţile anunţate acum se numără şi adoptarea oglinzilor digitale, după exemplul altor producători care au dat tonul în această direcţie.
Vezi mai jos şi un scurt video despre o parte din modificări, în care vorbesc chiar inginerii Scania. Video-ul are subtitrare profesionistă în 24 de limbi, inclusiv în română, pe care o poţi include în comenzile player-ului.
0
2,817
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!