(VIDEO) James Hetfield, vocalistul trupei Metallica, are una din cele mai fascinante colecţii de automobile

10 Noiembrie 2021, 14:45
Redacţia PiataAuto.md
James Hetfield, vocalistul şi liderul trupei Metallica, era văzut acum câteva decenii ca o definiţie a omului rebel, nonconformist, care nu pune nici un preţ pe uzanţele clasice. Dar ceea ce nu prea ştia lumea întreagă e că James a fost şi este un mare pasionat de maşini clasice. Însă şi pe acestea le-a condimentat cu nonconformismul şi caracterul său rebel specific, iar asta l-a făcut să aibă azi una din cele mai interesante colecţii de automobile din lume.
James a prins dragostea pentru maşini de la tatăl său, care muncea cu ele. A crescut în partea sudică a Californiei, iar tatăl său avea în permanenţă proiecte de lucru la maşini, în care-şi punea creativitatea la treabă şi-i povestea lui James despre ideile sale. Şi fiind într-o zonă în care hotrod-urle erau un trend, James s-a îndrăgostit ireversibil de libertatea pe care ţi-o ofereau acestea. Nu erai limitat de nimic, de niciun parametru de producător. Doar fantezia ta şi limitările mecanice şi fizice te puteau limita.
Aşa că i-au plăcut maşinile modificate în stil hotrod, dar cu foarte multă putere sub capotă, capabile să alerge rapid. La muzica pe care o avea în capul său, altceva decât motoarele sonore şi performante pur şi simplu nu se potriveau. Şi, oh, ce maşini a ajuns să aibă în colecţia sa!
Colecţia sa nu e foarte mare ca şi număr de exemplare. Numără 11 exemplare, însă toate sunt superbe, unice, ca nişte adevărate opere de artă. Iar partea cea mai fascinantă e că însuşi James a meşterit la ele, făcând cea mai mare parte a lucrărilor chiar el, cu excepţia unor lucrări foarte speciale. Deci, pe lângă talentul său la muzică, Hetfield are şi un talent enorm la maşinile custom!
Şi pentru că nu vrea să fie doar un egoist, James Hetfield a donat în anul 2019 tocmai 10 din cele 11 maşini, pe care le deţinea, muzeului Petersen, considerat cel mai bun muzeu auto din SUA şi posibil din lume. Solistul Metallica a spus simplu — că le-a savurat suficient de unul singur şi vrea ca aceste maşini să poată fi admirate de public, inclusiv de tineri, poate-şi găseşte cineva inspiraţia în ele la fel cum şi-a găsit-o el cândva, văzând creaţiile din mâna tatălui său. Iar cei de la Petersen au filmat ulterior şi un scurt video cu James, în care chiar el îşi spune povestea sa şi a colecţiei sale, iar în imagini apar şi aceste maşini din colecţia sa, inclusiv conduse, în mişcare, cu sunete magnifice scoase de motoarele lor! Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,295
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!