(VIDEO) O Lada secţionată în jumătate, cu doar 3 roţi, înaintează prin condiţii dificile alături de SUV-uri

30 Noiembrie 2021, 12:09
Redacţia PiataAuto.md
Lada asta e un soi de Threewheeler ce aminteşte de Morgan, dar, bineînţeles, totul e mult mai spartan şi mai simplu. Posesorul său pur şi simplu a secţionat caroseria maşinii originale în jumătate şi, împreună cu amicii săi, au sudat un perete posterior, apoi şi un cadru central, pe care au montat un soi de suspensie, unde au pus şi o roată centrală lată.
Frânele şi tracţiunea au rămas doar pe puntea faţă, deci e o formulă de 2x3, iar roata spate e doar purtătoare a greutăţii, fără vreun alt rol. Din cauza tăierii caroseriei, aceasta a devenit flexibilă, aşa că a avut nevoie de nişte elemente de întărire, dar şi de nişte zăvoare la uşi, făcute ca la uşile de la şoproanele vechi de la ţară. Da, totul e mult mai spartan.
Fireşte, o asemenea maşină nu e admisă pe drumurile publice, dar în offroad creaţia asta uşoară s-a dovedit a fi neaşteptat de capabilă, înaintând alături de SUV-uri moderne şi offroad-ere sadea. Lada asta cu 3 roţi a putut trece de mai multe ori vadurile unor râuri, a urcat dealuri acoperite cu zăpadă sau noroi. De câteva ori tot a trebuit tractată din mlaştini, dar pe acolo şi alte SUV-uri cu tracţiune integrală s-ar fi împotmolit. Însă, întrucât o asemenea maşină nici nu prea trebuie să-ţi faci griji că ai atinge-o un picuţ cu partea inferioară de pământ sau cu bara de protecţie, nivelul de turaţii şi curaj devine brusc unul mult mai mare.
Vezi mai jos o escapadă a acestei Lada, alături de alte modele, filmată de curând în Rusia. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate din comenzile player-ului, dacă ai nevoie.
0
1,283
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!