(VIDEO) O motociclistă din Olanda a călătorit 22 mii km prin Africa, singură, cu o motocicletă Honda

14 Noiembrie 2021, 16:08
Redacţia PiataAuto.md
Cât de mult curaj îi trebuie unui om, pentru a urca pe o motocicletă, de unul singur, şi de a porni într-o călătorie solo de 22,000 km prin cele mai dificile zone ale planetei, de pe continentul african? Ei bine, sunt oameni pentru care mişcarea este un adevărat sens la vieţii şi nu pot concepte pur şi simplu viaţa staţionară. Este şi cazul lui Noraly, o motociclistă originară din Olanda.
Pentru ea, viaţa în mişcare a început în toamna anului 2018. Atunci ea decis să renunţe la slujba staţionară, să vândă tot ce avea şi să-şi împacheteze viaţa la bordul unei singure motociclete. Simţea chemarea lumii mari, pe care nu mai avea răbdare s-o descopere. N-a pornit din Olanda, însă, atunci, ci a zburat în India, cu ideea de a găsi acolo o motocicletă şi de a începe exploararea Asiei şi întregii lumi. Atunci a găsit un Royal Enfield Hymalayan. A condus atunci prin marea majoritate a ţărilor asiatice, de la India şi Thailanda până la Iran şi Afganistan, de la Oman şi şi deşertul Rub-al-Khali din Arabia Saudită până la ţările Asiei Centrale, apoi Rusia, Georgia, Turcia. A intrat apoi şi în Europa, trecând Balcanii şi ajungând în Olanda în vara lui 2019, după 36,000 km, 25 ţări parcurse şi 8.5 luni pe drum.
Peste doar câteva luni, în octombrie 2019, pornea în America de Sud spre o nouă expediţie. În martie 2020, când ajunsese în Peru, restricţiile pandemice au pus-o în imposibilitatea de a-şi continua călătoria. După câteva săptămâni de neclaritate, a trebuie să-şi lase motocicleta în Peru şi să fie repatriată în Olanda. Întreg anul 2020 a fost dificil pentru ea, la un moment dat se gândea să se facă poliţistă în Olanda, pe motocicletă. Dar s-a limitat la un curs la academia de poliţie, pentru a-şi îmbunătăţi capacităţile de motociclist. În februarie 2021 n-a mai răbdat şi şi-a luat din nou geanta în spate, şi a plecat în Africa de Sud, să se stabilească acolo. De această dată şi-a cumpărat o Honda CRF250L pentru a călători.
A început cu o călătorie scurtă, dar n-a durat mult până a pornit înt-o nouă aventură în partea sudică a continentului African, care a durat 22,000 km. Din nou, a fost absolut singură, prin ţări precum Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe. Totul a durat şase luni, până acum toamna anului 2021.
Iar aventura a fost una căreia puţini s-ar încumeta să-i facă faţă. Controale de tot soiul de frontiere neclare, strecurări printre teritorii disputate, dificultăţi de înaintare, deşerturi, nisipuri, pietre care făceau înaintarea imposibilă, defecţiuni la motocicletă. Dar în acelaşi timp, s-a pomenit în mijlocul unor peisaje de vis, uneori printre animale sălbatice, alteori în linişte absolută, care te face să simţi senzaţia aia de libertate infinită, de dragul căreia aceşti oameni vor să fie în permanentă mişcare.
Dar Noraly a înfruntat cu bine toate provocările călătoriei şi chiar a publicat de curând şi un video cu călătoria sa de 22 mii km prin Africa, pe care-l includem mai jos. Ce zici, cât de mult te tentează ideea de a porni în asemenea călătorii lungi şi izolate?
1
1,986
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!