(VIDEO) Omul care stăpâneşte viteza cu măiestrie, acolo unde nu poate ajunge nici o maşină sau motocicletă

7 Noiembrie 2021, 16:48
Redacţia PiataAuto.md
Deşi avem vehicule super capabile în lumea noastră, există locuri în care nu poate ajunge nici o maşină şi nici o motocicletă, indiferent de tipul de tracţiune, de gardă la sol sau de roţi. Sunt munţii magnifici, pe care de obicei, cu orice maşină, ajungem să-i vedem ca un decor fastuos şi să urcăm până spre altitudini mari, dar oricum rămânem departe de piscuri. Există, însă, oameni, care visează toată viaţa la un proiect grandios, la o realizare, scenariul căruia l-au perfecţionat de mii de ori în mintea lor şi aşteaptă ani la rând, decenii chiar, pentru a-l transpune în realitate. Un fel de Magnus Opum al vieţii. Despre un astfel de proiect vorbim azi.
Markus Eder e unul din cei mai talentaţi schiori din câţi există azi în lume. E originar din Italia şi a participat până şi la jocurile olimpice. Adoră să schieze în Alpi, reuşind să o facă din marea majoritate a celor mai înalte şi intrigante locuri. De foarte mulţi ani, însă, visează să producă un film epic, care să combine o coborâre imaginară a celor mai copleşitoare locuri din Alpi, unite într-o singură experienţă care să-ţi taie răsuflarea. Ani la rând nu i-a dat pace această idee a unei coborâri desăvârşite, pe muchii de munţi şi prăpăstii, la atitudini nemaivăzute, sărind peste gheţari şi intrând în cavităţi epice ale lor, sărind şi aterizând cu precizie milimetrică, în ceea ce putem mai degrabă numi o capodoperă decât o simplă coborâre.
Din 2015 încoace i-a tot bătut la cap şi pe cei de la Red Bull, cuoscuţi susţinători ai sporturilor cu maşini, ai raliurilor şi în general ai sporturilor de performanţă. Într-un final aceştia au acceptat, iar o echipă de filmare a început a contura acum doi ani, împreună cu Markus, ideea acestuia într-un film final. Apoi, timp de 90 de zile au filmat, în câteva locaţii din Alpi. Iar acum, Markus şi-a prezentat şi visul împlinit, filmul de 10 minute de mai jos.
Totul porneşte de la înălţimile abrupte, glaciare, din Zermatt, Elveţia, apoi continuă cu alte câteva locaţii, tot totul e parte a unei acţiuni continue. Markus schiază cu o viteză de bolid de Formula 1, uneori, şi o face trecând pe acolo pe unde nici o maşină n-ar avea şanse să ajungă vreodată, chiar dacă la un moment dat aterizează în bena unui camion, ca un moment de respiro. Stăpâneşte echilibrul şi viteza cu o măiestrie nemaivăzută, iar filmul acţiunii te ţine în priză mai intens decât un o peliculă de la Hollywood. Şi apoi, ceea ce a ieşit din toată treaba e pur şi simplu magnific şi, dacă ai schiat măcar o dată, dacă ai savurat măcar o dată faptul de a merge cu maşina spre munţi şi a-i admira, acest film de mai jos te va încânta pur şi simplu!
0
3,280
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!