(VIDEO) Renumitul test al monedei puse pe motor, trecut de Rolls-Royce Phantom char şi atunci când îşi turează motorul V12 de 6.75 litri

14 Noiembrie 2021, 12:42
Redacţia PiataAuto.md
De multe decenii încoace există un test al monedei puse pe motor, de care motoarele moderne de cilindree mică au cam uitat, dar care era foarte în vogă prin anii 80 şi 90. Esenţa e simplă — pui o monedă pe circumferinţa sa să stea pe un motor în funcţionare la ralanti, iar dacă acesta e cu adevărat echilibrat, moneda aproape că nu se va mişca, şi cu siguranţă nu va cădea. Prima generaţie de Lexus LS 400, spre exemplu, făcuse şi o demonstraţie oficială în asemenea manieră.
Motoarele moderne, însă, nu prea rezistă acestui test, pentru că au de obicei vibraţii mult mai mari, mai ales cele cu mai puţii cilindri. Totuşi, în zilele noastre Rolls-Royce s-a făcut remarcat cu noul său motor V12 biturbo de 6.75 litri, pus pe actualul Phantom. Acest motor reuşeşte să treacă excelent testul. Şi o face nu doar la ralanti, ci şi la turaţii mari. Da, moneda nu cade nici dacă apeşi de mai multe ori pedala acceleraţiei şi turezi puternic motorul!
Vezi mai jos o scurtă demonstraţie a acestui test cu turaţii, pe Rolls-Royce Phantom.
2
24,991
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!