(VIDEO) Şoferii din Norvegia au un mesaj creativ pentru noul lor guvern, ca să-l determine să repare gropile de pe drumurile ţării

22 Noiembrie 2021, 13:21
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că şi Norvegia se confruntă cu problema gropilor pe drumuri şi a unei infrastructuri care degradează. Asociaţia norvegiană a automobiliştilor, abreviată drept NAF, s-a tot ţinut de tras semnale de alarmă către guvern, menţionând că drumurile degradează inadmisibil de mult, însă acum şoferii au venit cu un nou meaj creativ pentru guvernul lor.
Problema drumurilor proaste a început în anul 2010 în Norvegia, conform informaţiilor publicate de NAF. Atunci o schimbare în prevederile legale a făcut ca mai multe segmente de drumuri să treacă din gestiunea guvernului central în cea a autorităţilor locale. Iar aceste autorităţi, mai ales în zone mai îndepărtate şi mai slab populate, s-au pomenit în imposibilitatea de a face faţă acestor sarcini, iar astfel reparaţiile au tot fost amânate şi minimizate. Acum, după 11 ani, s-a ajuns în situaţia în care unele drumuri au gropi periculoase pe ele, după declară cei de la asociaţia NAF. Revolta lor vine şi din faptul că doar 1 din 5 coroane cu care şoferii cotizează pentru reparaţia drumurilor merge, de fapt, în această direcţie.
Şi, întrucât de curând Norvegia are un nou guvern, automobiliştii de la NAF s-au gândit că e cazul să le transmită un mesaj creativ, care să-i facă pe aceştia să acţioneze. Aşa că au filmat un spot în care au scanat gropile de pe unul din cele mai proaste drumuri norvegiene şi l-au folosit pe post de bandă pentru o cutiuţă muzicală. Fireşte, melodia n-a sunat tocmai armonios, iar mesajul a fost tocmai ăsta — dacă nu vă place melodia generată de gropi, reparaţi-le!

Vezi mai jos spotul filmat drept adresare guvernului. Cum ar suna oare o melodie similară, dacă am alege unul din cele mai rele drumuri din ţara noastră?
0
1,849
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!