(VIDEO) Tactici folosite de poliţia din Germania pentru vitezomani: la bordul unui BMW E60 camuflat, provoacă şoferii, după care-i amendează

3 Noiembrie 2021, 17:14
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile camuflate nu sunt o noutate pentru poliţia din Germania, ele existând de decenii în dotare, scopul lor fiind de a surprinde încălcări în flagrant, în trafic, sancţionând imediat şoferii, sau de a face verificări în trafic la maşinile ce par suspecte. Ceea ce e mai nou, însă, şi tot mai des folosit în ultima perioadă, e o tactică prin care poliţiştii ţin tempoul cu maşinile luate la vizor, provocându-le pe acestea la depăşiri de viteză, după care le amendează şi mai usturător.
În ultimele luni au fost raportate asemenea tactici în oraşe, la identificarea celor care se angajează în curse ilegale de stradă. Iar un video publicat acum o săptămână arată o tactică folosită şi pe autostrăzi sau drumuri regionale de către poliţia din Germania. În acest caz poliţiştii au folosit un BMW Seria 5 E60, nu foarte nou, deci, dar suficient de puternic încât să se poată ţine din urma vitezomanilor. Şi foarte des, faptul că şi poliţiştii apasă pedala în apropiere de cei care încalcă viteza, mai ales dacă sunt mărci premium cu fani ce concurează între ele, îi face pe aceştia să apese şi mai mult acceleraţia, iar în rezultat se ajunge la viteze mari şi amenzi usturătoare.
În video-ul de mai jos, spre exemplu, au identificat un Mercedes C-Class Coupe în trafic, care mergea un pic prea repede. S-au tot apropiat de el şi s-au poziţionat în spate la semafor, iar la accelerările care au urmat, au ţinut pasul cu el, efectiv încălcând şi ei viteza. Au ajuns repede la 70 km/h în oraş spre ieşire. Apoi în afară au ajuns şi la 130 km/h într-o regiune de 80 km/h. Poliţiştii cu BMW-ul au apăsat şi mai mult pedala acceleraţiei apropiindu-se şi zădărându-l pe cel cu Mercedesul, care a muşcat momeala şi a urcat viteza şi până la 143 km/h, maşina poliţiei atingând şi peste 170 km/h.
Apoi a urmat ritualul obişnuit. Poliţia întrece maşina vitezomană şi se poziţionează în faţă, aprinzând semnele să fie urmată. Iar mai departe vin amenzile şi, în acest caz, o discuţie morală lungă. Şoferul a primit 480 euro amendă şi i-a fost suspenda permisul de conducere, primind şi două puncte de penalizare. Pentru că mai are alte puncte din trecut, încă neexpirate, acestea au acum o valabilitate nu de 2 ani şi jumătate, ci de 5 ani, iar perioada de suspendare a permisului are toate şansele să fie dublă.
Metoda asta de a provoca şoferii şi de a încălca viteza alături de ei e foarte discutabilă, inclusiv în Germania, unde mulţi o consideră un exces de zel al poliţiei. Dar e cert că ea există, e tot mai des aplicată în ultimul timp, iar dacă circuli prin Germania, ar fi bine să ştii de ea, ca să nu cazi în capcana unor asemenea provocări.

Vezi mai jos video-ul întâmplării de care vorbim. În el se vorbeşte în germană, dar poţi seta subtitre cu traducere automatizată în alte limbi.
1
152,226
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!