(VIDEO) Un Opel Astra, cu un motor de doar 3 cilindri, galopează cu 240 km/h pe o autostradă fără limită de viteză din Germania

30 Noiembrie 2021, 20:23
Redacţia PiataAuto.md
Puţini ar putea spune că adoră cu adevărat motoarele de 3 cilindri, cu câteva mici excepţii mai deosebite din punct de vedere ingineresc. În rest, acestea sunt mai mult un compromis din lipsă de alternativă accesibilă. Şi totuşi, Opel Astra din generaţia care tocmai a ieşit din producţie, Asta K, demonstrează că poate face lucruri incredibile cu un motor turbo de 3 cilindri de stoc, de doar 1.2 litri.
Astra a primit acest propulsor de origine franceză după facelift, iar francezii îl pun şi pe SUV-uri. Maşina de mai jos, care a ajuns să fie filmată galopând pe autostrăzile din Germania, are sub capotă ipostaza de 145 CP a acestui propulsor, iar dacă ne gândim la 145 CP o maşină de talia lui Astra, atunci toată ecuaţia parcă sună promiţător. Totuşi, fişa tehnică a maşini promite doar 220 km/h vitză maximă, o cifră oarecum realistă, însă în video-ul de mai jos maşina ajunge până la o viteză de 240 km/h, conform acului vitezometrului.
Să greşească atât de mult vitezometrului e puţin probabil, deşi putem admite o anumită eroare, de câţiva kilometri la oră. În rest, maşina asta cu 3 cilindri pare chiar să fie neaşteptat de iute, după cum poţi vedea şi din video-ul de mai jos.
0
6,396
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!