(VIDEO) Un britanic şi-a descoperit în România motocicleta furată şi a venit după ea pentru a o recupera cu ajutorul poliţiei locale

6 Noiembrie 2021, 19:11
Redacţia PiataAuto.md
Un motociclist britanic, pe nume Kelston Chorley, a realizat de curând imposibilul, pornind în căutarea motocicletei sale furate tocmai până în România şi cerând ajutorul poliţiei locale pentru a şi-o recupera.
Britanicul este un motociclist pasionat de călătorii, expediţii şi aventuri, având o motocicletă de model AJP PR7. E o motocicletă uşoară şi durabilă, concepută special pentru aventuri, şi e cunoscută mai mult în cercurile cunoscătorilor avansaţi. Iar britanicul a fost cu motocicleta sa în mai multe expediţii interesante, cea mai lungă fiind în America de Sud şi sfârşindu-se în luna martie a anului 2020. Din nefericire, însă, în iulie 2020, motocicleta i-a fost furată din garajul său.
Kelston s-a adresat la poliţie, dar motocicleta aşa şi nu i-a fost găsită. Era asigurată şi a primit banii de la asigurare, dar legătura emoţională cu ea era mult mai mare. De curând, însă, în toamna acestui an, a primit o un mesaj de la membrii unui grup online de motociclişti, care-i spuseseră că o motocicletă identică, foarte probabil a lui, a fost scoasă la vânzare pe un site de anunţuri din România. Preţul era ieftin, probabil vânzătorul nici nu pricepea ce are în mână.
Britanicul a mers la poliţia sa, dar poliţiştii de acolo nu s-au arătat interesaţi să-l ajute. A primit banii pe asigurare, ce-o mai fi vrând şi ăsta — cam asta a fost poliţiştilor britanici, care nu s-a obosit să ia legătura cu colegii români. Kelston a încercat să contacteze şi un soi de birou local Interpol din România, dar nici cei de acolo nu l-au putut ajuta, aşa că britanicul a decis să acţioneze de unul singur şi a pornit în România, cerând deja pe loc ajutorul poliţiei.
Cei din Bucureşti l-au trimis în comuna Matca, de lângă Tecuci, acolo unde se afla motocicleta, spunându-i să ceară ajutorul poliţiei locale din comuna Motca. Şi, paradoxal, dar poliţia locală din această comună mică a fost cea care l-a ajutat, în sfârşit, şi i-a recuperat motocicleta de la cel care o vindea! Era motocicleta lui, aşa că britanicul le-a fost recunoscător poliţiştilor de acolo pentru ajutorul rapid şi eficient.
Acum britanicul şi-a transportat motocicleta spre Braşov, unde ea va sta câteva săptămâni la un dealer AJP, după care va fi organizat un transport pentru ea spre Marea Britanie. Problema e că din punct de vedere legal, compania de asigurări e proprietarul, iar britanicul ar trebui să-i roage acum să i-o vândă la preţ de vehicul cu daună totală, ca să şi-o poată întoarce în proprietare.
Motociclistul britanic a filmat şi un video cu întreaga sa experienţă de vizită în România şi recuperare a motocicletei.
0
2,586
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!