(VIDEO) Un cuplu din Canada a transformat un fost autobuz şcolar într-o casă, în care locuiesc, cheltuind doar 12 mii dolari

12 Noiembrie 2021, 17:21
Redacţia PiataAuto.md
Adam şi Emily sunt doi oameni mai creativi şi mai excentrici, din Canada, care s-au gândit să fie la fel de creativi şi când a venit vorba de casa lor, în care să locuiască. Pentru că sunt spirite foarte mobile şi-şi câştigă existenţa din servicii şi mici vânzări în diverse locuri ale ţării, şi nu dintr-un job statornic, ipoteca nu era o opţiune.
Aşa că le-a venit în minte iniţial ideea unei case mobile. S-au gândit iniţial că un van de expediţie ar putea fi o opţiune optimă. Nu unul nou, pentru că un van complet echipat poate trece şi de 100-150 mii dolari. Cele mai simple şi vechi costă cam 3,000 dolari. Dar, când au început a se interesa mai profund, au descoperit că autobuzele vechi şcolare se vând adeseori la preţuri de-a dreptul infime, chiar şi de 1,500 dolari.
Aşa că au cumpărat un asemenea autobuz şi au început să-l transforme în casa visurilor lor. Ca să economisească la utilităţi, precum chiuvetă, canalizare, şi alte lucruri esenţiale, au cumpărat o rulotă inundată cu bani puţini, de unde au extras acele componente. Apoi, interiorul autobuzului a fost făcut cu mult lemn natural, aşa cum s-ar lucra la o casă în inima naturii. Aşa că au ajuns să cheltuie în total doar 12,000 dolari, inclusiv costul autobuzului! Cu siguranţă nu puteau găsi o casă obişnuită, cu un asemenea preţ, nicăieri în SUA sau Canada.
Acum autobuzul are o sobă proprie, cu lemne, cu care cei doi se încălzesc, aşa cum ar face-o într-o casă! Dar, are şi panouri solare deasupra, care produc 400W, au nişte baterii folosite cândva la golf kart-uri, care stochează în ele energia pentru utilităţile din casa lor.
Există bucătărie, aragaz, care funcţionează cu butelii de gaz. Totul e făcut cu mult lemn, într-un stil destul de creativ. Şi, fireşte, nu lipseşte un dormitor, or, spaţiul imens al autobuzului le permite să aibă toate aceste compartimentări în casa lor pe roţi.
Acum, casa lor le-a conturat şi un stil de viaţă mai aventurier. Încă de când l-au construit, şi-a dorit să ajungă în Alaska cu autobuzul lor, creându-şi şi o pagină de Instagram, numită laststopalaska, dar, între timp, au înţeles că o singură destinaţie şi o singură călătorie e prea puţin. Aşa că savurează pur şi simplu SUA şi Canada, explorând destinaţii, având un mod de viaţă spontan şi oarecum nomad, alegându-şi destinaţii după oportunităţile de muncă pe care le au sau pur şi simplu după dorinţele care le vin. În lumea noastră digitală, un asemenea mod de viaţă e tot mai posibil, zic ei.
În aceste zile din noiembrie, ei se află din nou în Canada. Fără grabă, savurând peisajele şi viaţa aşa cum şi-au croit-o ei, în perimetrul unui autobuz care i-a costat doar 12,000 dolari, dar care le aduce fericire mai multă decât multora ce au case imense.
Vezi mai jos un tur al acestui autobuz transformat în casă, în care cei doi povestesc despre el şi îşi arată casa.
0
3,112
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!