(VIDEO) Un fost inginer din SUA a transformat un avion pensionat în casa sa şi trăieşte de 20 de ani în el

11 Noiembrie 2021, 17:48
Redacţia PiataAuto.md
Cum ar fi să trăieşti într-un ditamai avion, în mijlocul unei păduri, având la dispoziţie întregul avion doar pentru tine? Ei bine, în SUA există un om, care trăieşte de mai bine de 20 de ani într-un avion pensionat, transformat într-o casă funcţională de către proprietarul său.
Îi spune Bruce Campbell şi e de profesie inginer electric, dar toată viaţa a fost o fire rebelă şi nonconformistă. Zice că nu i-a plăcut niciodată ideea de a cumpăra o casă în ipotecă, iar ăsta a fost unul din motivele care l-au determinat să-şi cumpere un avion vechi, în loc de o casă. A trăit într-un soi de vagon mobil mulţi ani, pentru a economisi. A observat atunci că în lume se pensionau frecvent avioane, care ajungeau de obicei dezmembrate, apoi o parte din ele zăceau nefolosite. Aşa că i-a surâs ideea de a căuta un asemenea avion pensionat, pe care să-l cumpere în locul unei case.
L-a cumpărat în anul 1999, cu 100 mii dolari SUA. E un Boeing 727-200, care se află acum în pădure, însă nu a aterizat din greşeală aici, ci a fost transportat de o companie, la dorinţa lui Bruce. Numai mutarea şi pregătirea terenului l-a costat alte 100 mii dolari. Iar pe lângă asta, de-a lungul timpului a mai cheltuit alte circa 100 mii pentru amenajarea avionului în casa care a devenit azi.
Omul i-a făcut canalizare avionului, două dintre toaletele originale fiind conectate la ea. Are un duş foarte spartan, iar întregul spaţiu care era cândva habitaclul aeronavei a fost amenajat ca o imensă sufragerie, cu rol şi de dormitor, şi de birou de lucru, şi de bucătărie. Avionul e conectat la o sursă naturală de apă, aşa că are acces şi la apă potabilă.
Bruce trăieşte de unul singur în avionul din pădure, dar primeşte uneori şi vizitatori, dacă aceştia îi scriu din timp. Însă acesta le impune condiţia să se descalţe la intrare, întrucât îşi consideră avionul un spaţiu steril. De mai multe ori a organizat mini concerte pe aripile avionului, dar, de când cu restricţiile pandemice, nu mai organizează concerte, iar vizitatorii îi primeşte şi mai rar.
În avion are stocată mâncare, cât să-i ajungă pentru 4 luni, dacă e singur. El e convins că soluţia sa, de a trăi într-un avion, e una genială, întrucât fuzelajul constituie o construcţie inginerească foarte avansată tehnologic, foarte izolată şi rezistentă, în tot soiul de condiţii dure ale naturii.
Bruce continuă să facă perfecţionări la avionul său până în ziua de azi, având şi un site simplist, unde publică texte şi calcule despre ultimele evoluţii, sperând să-i inspire şi pe alţii să-i urmeze exemplul. Şi, deşi e admirat de foarte multă lume pentru originalitate şi curaj, deocamdată nu există vreun alt om în lume, care să-i fi urmat acest exemplu şi să fi transformat un avion de mărimi comparabile ca să trăiască în el cu totul.
În ultimul timp, Bruce spune că petrece tot mai mult timp în Japonia, ţară de care e pasionat de mult timp. Are acolo pe cineva apropiat şi cam 40% din timp petrece în Japonia, după care revine în avionul său din pădurea Hilsboro, statul Oregon, SUA. Şi, deoarece ar vrea să fie mai mult în Japonia, planifică să mai cumpere un avion similar şi să mai construiască un asemenea proiect, pe care să-l localizeze într-o zonă forestieră din Japonia. Deocamdată, însă, la starea lunii noiembrie 2021, totul e la nivel de intenţie şi căutare de soluţii pentru a putea pune în practică ideea.
Până atunci, însă, Bruce e deja o legendă, cu o poveste incredibilă, pe care, aşa cum spuneam, nu s-a încumetat nimeni s-o repete cu o asemenea anvergură. Până la urmă, Bruce e omul care trăieşte într-un Boeing imens, cu apă şi canalizare, cu sufragerie, bucătărie şi dormitor, plasat discret în mijlocul unei păduri, înconjurat de natură, linişte şi aer curat!
Video-ul de mai jos e unul filmat acum câţiva ani, dar e în continuare relevant faţă de starea actuală a avionului, iar Bruce povesteşte foarte detaliat despre casa sa cu aripi.
0
68,927
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!