(VIDEO) Un fost mecanic Mercedes din SUA învaţă publicul cum să schimbe uleiul acasă şi să economisească

8 Noiembrie 2021, 13:22
Redacţia PiataAuto.md
Preţurile unor deserviri tehnice la service-urile oficiale pot fi usturător de scumpe în multe ţări ale lumii. Atunci când e nevoie de lucrări sofisticate, cu o pricepere avansată a construcţiei unui model a anumitei mărci, ba poate şi cu folosirea unor componente originale cruciale — preţul mai mare poate fi justificat pentru garanţia unui profesionism mai desăvârşit, axat exact spre acea marcă şi acel model. Dar alteori, când e vorba de operaţiuni absolut simple, de mentenanţă, de exemplu, mecanicii de la un service oficial nu fac nimic ieşit din comun, de obicei, decât să folosească eventual consumabile originale. Şi când diferenţa de preţ dintre o mentenanţă la service-ul oficial şi la unul mai simplu nu e mare, atunci mai poţi accepta să le încredinţezi şi lucrări simple. Dar când diferenţa e mult prea sesizabilă, întotdeauna sunt binevenite soluţii de alternativă.
Un fost mecanic Mercedes-Benz din SUA, care a lucrat 11 ani la un service oficial din Chicago, iar după aia la primăria aceluiaşi oraş şi acum e un youtuber specializat în tot soiul de reparaţii şi lucrări mecanice la maşini, a publicat de curând un video în care învaţă pas cu pas publicul său cum să schimbe uleiul, filtrele şi chiar bujiile în condiţiile unui garaj de casă, economisind astfel pe vizite la service-ul oficial Mercedes-Benz. Ca maşină demonstrativă a luat un C-Class W204 al unui prieten, iar costurile ultimelor revizii, pe care le-a făcut el în condiţii de garaj au fost de 650 dolari, plătiţi mai mult pe componente şi consumabile, în comparaţie cu 3,000 dolari SUA, cât i-ar fi facturat cei de la Mercedes-Benz. Deci, e o economie cam de 75% în comparaţie cu vizita la un service oficial.
Bineînţeles, nu toţi se vor încumeta să facă aceste lucrări singuri, pentru unii nefiind o activitate plăcută, alţii neavând condiţii de spaţiu pentru asta, iar alţii neavând timp. Dar pentru cei dintre noi care au predilecţia de a mai repara câte ceva sau de a mai lucra la maşină, îndrumările acestui mecanic din SUA pot fi foarte utile. El demonstrează inclusiv cum se face resetarea notificării de vizită la service, care apare pe bordul maşinii. Tu te-ai încumeta să faci asemenea operaţiuni de unul singur sau preferi să mergi la un service pentru asta?
0
1,931
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!