(VIDEO) Un tânăr din Kazahstan a construit un Batmobil cu propriile mâini, iar acum l-a scos la vânzare cu un preţ exorbitant

9 Noiembrie 2021, 14:38
Redacţia PiataAuto.md
Un tânăr din Kazahstan, pe nume Eugen, a reuşit să-şi împlinească visul său, construindu-şi cu propriile mâini un Batmobil. Acesta s-a inspirat îndeaproape de conceptul vehiculului din filmele Batman, însă a aplicat priceperea proprie pentru a-i reda şi un substrat tehnic pe măsură.
Piesele de caroserie sunt făcute din fibră de sticlă, pe care s-a aplicat şi kit pentru a-i retuşa formele exacte. Scheletul şi structura sa e una tubulară, din oţel, pentru ca vehiculul să aibă rigiditatea necesară.
Roţile maşinii au aceeaşi amplasare ca şi pe Batmobilul din film, iar tânărul a reuşit să monteze şi o suspensie pneumatică pe maşina sa, care-i permite să-şi modifice cu efect garda la sol. Multe din componentele de pe suspensie sunt folosite de la modele existente — spre exemplu puntea spate e de la un pick-up heavy duty american, iar roţile sunt de la Mercedes Sprinter, dar, pentru că s-a vrut instalarea a 4 roţi, au fost nevoie de modificări avansate. Amortizoarele sunt de Kamaz, iar arcurile — tot de la Mercedes.
Motorul, poziţionat central, e un delicios V8 cu numele de cod 1UZ, de Toyota şi Lexus, cu 4.0 litri cilindree şi 300 CP la activ! Tânărul l-a cumpărat din Japonia împreună cu cutia de viteze, ele provenind de pe o maşină cu parcurs mic. Puterea de la cutia de viteze e transmisă unei cutii de transfer de pe GAZ 66, iar ulterior un alt arbore cardanic vine spre puntea spate.
Ei bine, tânărul mai avea ceva de lucru la interior. Dar între timp, el şi-a scos la vânzare creaţia, pe site-uri de anunţuri din Kazahstan şi din Rusia, iar preţul e atât de exorbitant, încât avem impresia că nici nu prea vrea să-l vândă. Preţul afişat e de 75 milioane de ruble, ceea ce ar fi echivalentul a circa 910,000 euro! E puţin probabil că-i va plăti cineva un asemenea preţ pe acest Batmobil, dar oricum, ceea ce a făcut acest tânăr din Kazahstan cu acest vehicul, merită toată admiraţia!
Îl poţi vedea pe acest tânăr în video-ul de mai jos, prezentându-şi Batmobilul. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
1
30,492
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!