(VIDEO) Volga, Lada şi o chiar o Toyota Prius, înaintând prin câmpiile din Rusia

17 Noiembrie 2021, 14:12
Redacţia PiataAuto.md
De obicei, dacă cineva vrea să înainteze în condiţii dificile, primul lucru la care s-ar gândi, ar fi un offroader pe cadru dur, cu tracţiune integrală cu diferenţiale blocabile şi anvelope corecte, ba chiar poate şi nişte modificări avansate. Eventual, se poate încerca şi un SUV mai curajos, dar iarăşi, ar fi nevoie de anvelope bune cel puţin şi o tracţiune care să nu dea alarme de supraîncălzire după câteva minute. Totuşi, acum 30-40 de ani nu prea existau SUV-uri în noţiunea de azi, iar în ţări precum Rusia prin condiţii de câmpii şi drumuri neasfaltate se înainta cu maşini obişnuite, gen Lada, Moskvich şi orice altceva era la îndemână.
Ei bine, în Rusia mai există şi azi oameni care nu se sfiesc să-şi chinuie prin offroad dificil maşinile care n-au fost create pentru teren accidentat. Un video publicat de curând de la o asemenea escapadă a adunat într-un singur loc mai multe modele şi exemplare Lada, inclusiv din cele clasice, construite încă pe platforma lui Fiat 124, o Volga şi mai multe alte modele occidentale. Până şi o Toyota Prius, aşa hibridă cum e, a ajuns să facă parte din acţiunea de mai jos. A încercat să meargă pe acolo unde s-a aventurat şi o nouă Toyota Land Cruiser 300, dar aceasta din urmă a avut o performanţă foarte slabă în offroad, cu tot soiul de scârţâieli şi şuierături de turbină de sub capotă. Surprinzător, dar Lada clasică, având tracţiune doar pe puntea spate, a înaintat mai bine în offroad decât mult SUV-uri şi offroader-e moderne.

Într-un cuvânt, ceea ce e în video-ul de mai jos e o escapadă cu maşini în mare parte neadaptate offroad-ului prin definiţia lor, dar care sunt puse în acţiune cu foarte mult curaj, poate prea mult, de către proprietarii lor din Rusia. Vezi totul mai jos şi, dacă ai nevoie, poţi include subtitre cu traduceri automatizate.
0
5,373
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!