Voyah Dreamer e un model electric din China cu o grilă de radiator uriaşă, care pare un zoom al grilelor de BMW

19 Noiembrie 2021, 11:25
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când au fost lansate actualele BMW X7 şi Seria 7 facelift cu grilele lor uriaşe, internetul s-a umplut de tot soiul de glume şi imagini cu rol de meme-ul, în care grila era mărită până la dimensiuni absurde încât acoperea toată partea frontală. Dar acele glume s-au dovedit a fi traduse foarte repede în realitate de tot mai mulţi producători, inclusiv Toyota şi Lexus în ultima vreme, iar de curând, un producător din China, pare să se fi inspirat exact de pe acele meme-uri cu imagini BMW.
Imagine: una din schiţele amuzante care circulau pe internet cu referire la grilele mari BMW
Aşa arată grila reală a noului model chinez

Chinezii au lansat un nou van, numit Voyah Dreamer, grila căruia acoperă efectiv 80% din toată partea frontală a maşinii, iar barele care o formează sunt de acelaşi tip ca la modelele BMW, tot verticale tot cu aceeaşi linie cromată, urmată de corpul de plastic mai mari — deci efectiv aceste linii par a fi un zoom la grila originală de BMW, cu excepţia separării de pe mijloc şi a unor mici linii suplimentare. Rezultatul e un aspect impozant, or, noul model e un van cu statut premium, care va concura în nişa celor mai bine echipate V-Class-uri şi a lui Lexus LM, un van cu o grilă comparabil de mare.
Noul model chinez abundă în dotări de lux interior, care merg chiar dincolo de un premium obişnuit, ajungând până la tronuri separate, cu scaune extinse, elemente aurite la interior, console imense, dotări cu sistem audio desăvârşit, sisteme multimedia şi tot ce ţi-ai putea dori şi-n cazul în care ai vrea să-l foloseşti ca un oficiul de lux pe roţi. Adevărul e că aceste vanuri de lux au cunoscut o creştere substanţială a cererii în China în ultimul timp, iar astfel tot mai mulţi producători se înghesuie să ofere interpretări tot mai desăvârşite.
Marca Voray îi aparţine companiei chineze Dongfeng, iar noul van luxos măsoară 5.3 metri lungime, 1.98 metri lăţime şi 1.81 metri înălţime. Şi mai curios e că noul van va fi disponibil fie cu sistem de propulsie pur electric, fie cu sistem plug-in hibrid. Cel electric are o baterie de 88 kWh şi două motoare care însumează 693 CP şi 1,040 Nm! Ăsta da, van de lux!
0
2,218
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!