A făcut două accidente într-o zi, lovind inclusiv o maşină de poliţie în Cimişlia, iar acum protecţia copiilor e implicată

20 Decembrie 2021, 10:08
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer din Moldova, cu un BMW X5 înmatriculat în România, s-a făcut remarcat în cel mai penibil mod posibil în seara de sâmbătă în oraşul Cimişlia din Republica Moldova, fiind în stare de ebrietate, eschivându-se de poliţie, apoi şi folosindu-şi copilul drept scut în faţa poliţiei, punându-i acestuia viaţa în pericol.
Aproximativ la ora 21:30, pe o stradă din Cimişlia, protagonistul cu BMW X5 a lovit o Dacia Duster a unui echipaj de poliţiei, în zona laterală frontală. Imediat după impact, şoferul BMW-ului a fugit de la faţa locului. Poliţia a demarat prompt o operaţiune de identificare a lui şi l-a găsit în scurt timp acasă la el, în acelaşi oraş, şoferul dovedindu-se un bărbat de 41 de ani. Acesta a fost testat cu etilotestul şi s-a dovedit că avea alcoolemie de 0.76 mg/L în aerul expirat. Poliţiştii au documentat cazul, atât de partea penală pentru condus în starea de ebrietate, cât şi pe partea contravenţională pentru accidentul propriu-zis, după care au plecat.
După plecarea lor, însă, şoferul de BMW X5 a vrut să se răzbune, şi a urcat din nou la volan, dar de această dată şi-a luat copilul minor în braţe, pornind în căutarea poliţiştilor. Fiind în stare de ebrietate, a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu maşina sa într-un pilon, cu tot cu copilul în habitaclu. Poliţia a venit din nou, documentându-l pentru un nou accident produs, iar pe lângă asta i s-a deschis un nou dosar penal pentru acest episod de condus în stare de ebrietate. De asemenea şoferul va mai primi o amendă contravenţională pentru comportament său sfidător faţă de poliţişti. Maşina i-a fost ridicată la parcarea specială.
Totuşi, din informaţiile anunţate iniţial de poliţie, lipsesc câteva referiri importante. Viaţa copilului a fost pusă în pericol evident de şoferul în stare de ebrietate. Prin urmare, ne-a interesat să aflăm ce s-a întâmplat cu acel micuţ după ce şoferul a fost lăsat fără maşină, or, dacă acesta a pornit după poliţişti să se „răzbune”, punând viaţa copilului în pericol, ne putem întreba dacă nu a avut de suferit copilul după asta. Ofiţerul de presă al IGP, Silvia Vetcu, ne-a comunicat, însă, că în acea seară au fost chemate rude ale şoferului pentru a prelua copilul, la faţa locului venind un cuplu, care a preluat în grija lor temporară micuţul. De asemenea, a fost sesizată autoritatea tutelară în urma acestui caz, iar azi urmează a se întruni comisia multidisciplinară locală, care implică şi reprezentanţii autorităţii tutelare, primarul şi alţi reprezentanţi, pentru a analiza acest caz şi a se asigura că siguranţa copilului de mai departe nu va fi pusă în pericol. Nu ştim deocamdată care va fi verdictul acestei comisii, însă e admirabil cel puţin faptul că poliţia s-a gândit şi la siguranţa acelui copil. Iar acest exemplu negativ ar trebui să servească drept descurajare pentru cei care-şi neglijează copiii, punându-i în pericol în asemenea ipostaze. Vom fi de acord cu toţii, probabil, că o asemenea faptă s-ar lăsa cu multe investigaţii de către autorităţile tutelare în orice ţară civilizată a lumii.
0
1,335
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!