Acest şofer în vârstă de 87 de ani din Spania şi-a cumpărat primul automobil electric din viaţa sa şi e mai încântat decât spera

23 Decembrie 2021, 10:57
Ilie Toma
Niciodată nu e prea târziu să încerci lucruri noi, spune acest şofer în vârstă de 87 de ani, pe nume Pedro Garcia, din regiunea Alicante a Spaniei, care, după ce a deţinut nenumărate maşini cu motoare pe benzină, ba chiar şi din cele cu caracter sportiv, acum şi-a cumpărat prima maşina electrică din viaţa sa.
De mulţi ani încoace, Pedro e fan Ford, cunoscându-şi atât de bine dealer-ul local din orăşelul Denia din Alicante, încât a ajuns să fie prieten cu ei de câteva decenii încoace. A cumpărat de la ei în acest răstimp 2 exemplare Fiesta, inclusiv din primele generaţii, 3 exemplare Focus, şi chiar a avut şi un Ford Sierra Cosworth cu un puternic caracter sportiv! Ultima maşină pe care o cumpărase era un Kuga cu cutie automată.
De curând, atunci când modelul electric Ford Mustang Mach-E a ajuns la dealer, aceştia l-au sunat pe Pedro şi l-au invitat s-o vadă pe viu. Bătrânul a venit şi s-a îndrăgostit imediat de electromobilul celor de la Ford, după cum spune chiar el. Le-a spus celor de la dealer că trebuie neapărat s-o cumpere. A mai organizat cu ei ca să-i fie instalată o priză de tip wallbox acasă şi gata, maşina a ajuns în garajul său.
Acum şoferul de 87 de ani spune că adoră faptul că nu mai trebuie să mai meargă niciodată la benzinărie. O pune la încărcat pe noapte şi gata, a scăpat de orice vizită pe la benzinării. Fireşte, dacă tot a avut un model sportiv în viaţa sa, îi este pe plac şi puterea oferită de noul electromobil al mărcii.
În mod aproape paradoxal, şoferul de 87 de ani a zis că tranziţia la o maşină electrică i s-a părut foarte uşoară. Zice că dacă ar fi întâmpinat dificultăţi, ar fi adus-o înapoi la dealer, dar experienţa reală pe care o are cu maşina sa e mai încântătoare decât putea spera. La cei 87 de ani ai săi, Pedro n-are nici o problemă nici cu ecranul uriaş multimedia de pe centrul consolei, nici cu stăpânirea maşinii, spunând că o simte foarte conectată cu intenţiile sale de condus, ea având reacţii imediate.
Mai mult ca atât, fiind atât de impresionat de maşina sa electrică, bătrânul a ajuns să spună că i se pare greşit să mai ai o maşină cu ardere internă în zilele noastre. „Maşina asta electrică e ca o dulceaţă, e fantastică, nici nu poate fi comparată cu maşinile pe care le conduceam cândva, ăsta e adevărul” — spune Pedro Garcia. Fiind la pensie şi adorându-şi atât de mult noua maşină, pentru care nu plăteşte decât electricitatea acasă, bătrânul spune că a început a vizita locurile care-i plăcea în tinereţe şi pe care nu le vizitase de zeci de ani, iar acum merge doar de dragul plăcerii de condus.
Deci, paradoxal sau nu, dar un şofer din categoria celor mai vârstnici pare să se fi lăsat cucerit de o maşină electrică mai rapid decât o fac mulţi alţi tineri. A descoperit el ceva ce nu văd cei tineri, sau poate are o înţelepciune de viaţă mai mare decât ceilalţi, sau poate e altceva la mijloc?
0
6,352
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!