Anchetă a poliţiei din Germania pentru staţia de inspecţie tehnică anuală, după ce au descoperit un camion în stare deplorabilă

24 Decembrie 2021, 11:12
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori, atunci când vedem pe drumurile ţării noastre câte un vehicul care pare să se desfacă în bucăţi de la starea proastă în care a ajuns, ne întrebăm cum de acesta a fost admis pe drumurile publice după revizia tehnică anuală obligatorie, cum de a primit ITP-ul anual. Şi parcă ar fi firesc să se investigheze anume acest aspect, dar în ţara noastră nu se cunoaşte nici un caz în care poliţia să fi mers apoi la staţia de revizie cu o anchetă. Un caz recent din Germania, însă, arată cum se poate şi altfel.
Marţi, 21 decembrie, poliţiştii de la secţia din Ansbach din Germania, au vrut să facă o verificare tehnică obişnuită a unui camion cu cisternă, ce staţiona în parcarea Frankenhole-Sud de pe autostrada A6. Echipa de verificare a poliţiei conţine 3 poliţişti şi un expert tehnic, anume acesta din urmă având împuternicirea de a estima cât de conform sau periculos e un vehicul. Ei bine, camionul descoperit de ei s-a dovedit a fi într-o stare catastrofală, pur şi simplu, iar din cauza faptului că transporta materiale inflamabile în cisterna sa, prezenta un pericol aproape iminent, care abia aştepta să se producă.
Şoferul de 28 de ani e declarat că transportă 21 de tone de metanol din Manheim spre Regensburg. Camionul de peste 30 de ani vechime, însă, avea frâna de mână aproape ruptă, unicul fir rămas din sârma groasă având 3 mm grosime. Cinci cilindri de frână din şase aveau tijele pistoanelor îndoite. Două etriere de frână stăteau să cadă, toate fiind afectate de rugină. Întregul cadrul al remorcii avea rugină ce pătrundea în unele locuri pe întreaga grosime a metalului, slăbind esenţial structura. Elementul de cuplare a remorcii era deosebit de uzat şi avea un joc periculos de mare, remorca riscând să se detaşeze de capul tractor. Într-un cuvânt, starea camionului era atât de proastă, încât poliţiştii nu au putut nici măcar dispune repararea la un service pentru înlăturarea defectelor, ci au dispus scoaterea din circulaţie a acestuia cu totul.
Marele paradox, însă, era că acest camion tocmai trecuse revizia tehnică anuală, renumitul TUV, având un tichet proaspăt emis, cu doar o lună şi un pic în urmă. Aflând despre asta, poliţiştii au decis nu doar să amendeze şoferul şi compania care opera acest camion, ci şi să iniţieze o anchetă amplă ce va viza staţia de testare tehnică, care a aprobat acest camion pentru circulaţia pe drumurile publice şi i-a emis certificatul de conformitate, iar acolo va fi siguranţă deja vorba mai mult decât de o simplă amendă.
1
3,487
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!